Son dakika: Erdoğan ‘düzenlemelere sürat vereceğiz’ dedi ve deklare etti: Fiyatlardaki balon sönecek

Dogecoin

Active member
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı daha sonrası açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyleki: Maalesef son senelerda Ramazan aylarını daima buruk bir biçimde geçiriyoruz. Dünya bir müddetdir salgınların yol açtığı olağanüstü periyotlar yaşıyor. Ortaya çıkan belirsizlikler giderek artıyor. Salgın devrinde bozulan üretim ve tedarik sistemi hala düzeltilebilmiş değildir. Finanstan sıhhate, güçten besine giderek ağırlaşan sıkıntılar dünyadaki tüm ülkeleri derinden sarsıyor. Ülkemizde kendi küçük ve kısır hesaplarında kaybolup, dünyada olup bitenleri takip edemeyen bir kesim var ise da biz tüm gelişmeleri takip ediyoruz.

Ukrayna-Rusya savaşı ile yeni boyutlar kazanan global krizi fırsata dönüşecek adımları atıyoruz. Türkiye tarafları bir ortaya getirerek, sorunun tahlili için somut ilerleme sağlayan tek ülkedir. elbette global seviyede yaşanan ıstırapların bize de yansımaları oluyor. Salgın periyodunun yol açtığı global krizin tesirleri sürüyor. Güç ve Besin fiyatları başta olmak üzere global ekonomik istikrarları bir sefer daha sarsan Rusya-Ukrayna krizinin tesirlerini de derinden hissediyoruz.

“FİYATLARDAKİ BALON SÖNECEK”

Mevsim şartılarının meyve ve zerzevat meblağlarının yükselmesine tesirini gözardı edemeyiz. Global sisteme entegre bir sistemde sizin kendi kendinize yetmenizle iş bitmiyor. Dışarı eser satıyor, dışardan eser alıyorsunuz. Bu istikrar bozulunca fiyatlar her yer yükseliyor. ABD’de açıklanan enflasyon sayıları sorunun ulaştığı boyutları göstermektedir.

Palavra haberler oluşturarak, ortalarında anlaşıp fiyat artıranları, stokçuluk yapanları takip altına aldık. Bu tamahkarlarla gayret ediyoruz. Sorun hukuksal değil, ahlaki olduğu için istediğimiz sonuçları almakta kuvvetlik çekiyoruz. Belirsizliğin yol açtığı tereddütler ortadan kalktıkça fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz. Her bölümü gözeten kayıpları telafi etmeye yönelik bir anlayışla yaklaşıyoruz. Bu düzelme yaşanana kadar dayanağımız sürecek. Kendi insanımızı asla temel besin hususlarından yoksun bırakmayacak üretim kapasitesine ve gerçekleşmesine sahibiz.

“TÜRKİYE, LOJİSTİKTE MUHTEŞEM GÜÇ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin ulaştırma alanında son 20 yılda attığımız adımlar epey değerli. Türkiye geniş bir coğrafyanın lojistik muhteşem gücü olma yolunda ilerlemektedir. Temel önceliğimiz ekonomimizin üretim gücünü desteklemek olmuştur. Akıllı yolların inşası bu uygulamalardan biridir. Dataya dayalı topluma kulak veren bir sistemle hazırladık. Demiryolu yatırımlarımız ön plana çıkmıştır. senelerca mukadderatına terk edilmiş demiryollarımızı değerli ölçüde canlandırmıştık. Demiryolu yatırımlarımız artık ön plana çıkmıştır. Demiryolu yolcu sayımız 2035 yılında 145 milyona ulaşacak.

Kesintisiz ve konforlu bir ulaşım teshih edeceğiz. Yolcu ve yük nakliyatı karayolu kullanmasının azaltılması karbon emisyonunun azaltılmasında önemli katkı verecek. Maksadımız 2053’te bölünmüş yol ağımızı 38 bin km’ye yükselmiştir. Kanal İstanbul projesi kritik ehemmiyete sahiptir. Bayram daha sonrası Rize-Artvin havalilamanının da açılışını yapacağız. Önümüzdeki senelerda havalimanı sayısı 61’e yükselecek. Havayolu yolcusu sayısı 2053 yılında 344 milyona çıkacak.

Ülkemizin dört bir yanını fiber ağlarla öreceğiz. Ülkemizin dünyanın gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkeler içindeki yerini almasıdır. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planımızın ülkemize iyi olmasını diliyorum. kuvvetli ve büyük Türkiye’nin inşaasına artık kimse mani olamayacaktır. Türkiye’ye çağ atlatmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

İstikrarsız fiyat artışları refah düzeylerinin bir modül gerilmesine sebep olabilir lakin gerisinden gelecek hoş günler bu kahırlara değecek. Fabrikların tam kapasite çalıştığı Türkiye gerçeğini kimse gözlerden kaçıramaz.