Sivas Belediyesi’nden Zaralı Halil’i Anma Gecesi

EliteDizqn

Active member
Sivas Belediyesi tarafınca ünlü halk ozanı Zaralı Halil Söyler’in 58. Mevt yıl dönümü sebebiyle anma programı düzenlendi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde icra edilen programa; Vali Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Belediye Lideri Hilmi Alım, protokol üyeleri ve epeyce sayıda vatandaş katıldı.

Anma programında bir konuşma yapan Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, “Sivas bir vefa kentidir. Pahalarını unutmamak, unutturmamak ve yeni kuşaklara aktarmak ismine bu tip programları icra ediyoruz. İnşallah önümüzdeki periyotlarda de bu biçimdesi kıymetli programlarımız devam edecek. Bugün anmış olduğumuz Zaralı Halil Söyler kentimizin kıymetlerinden, Türk müziğinin değerli isimlerinden birisidir. Bize de düşen Sivas’ın pahalarını yeni kuşaklara aktarmak, unutturmamaktır. Haftaya Sıtkı Aslanhan’ın aile ve gençlik üzerine bir konferansı olacak. Mart ayında da Âşık Ruhsati’yi fakat programını sizlerle bir arada icra edeceğiz” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ise, “Sivas deyince akla vefa geliyor. Sivas vefasını her alanda gösteriyor. Bilhassa Sivas’ın yetiştirmiş olduğu sanatkarlarımıza göstermiş olduğu vefa kayda paha. Ben bu hoş aktiflikten dolayı Belediye Liderimiz Sayın Hilmi Bilgin’in şahsında tüm takımı kutluyorum” sözlerini kullandı.

ondan sonrasında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Bir kentin kültürel kimliğini, derinliğini de bu programlar ortaya çıkarıyor. Sivas o kadar mümbit ki, o kadar bedeller var ki, Türk müziği var ise bugün altında Sivas’ın imzası var. Bunlar bu kentin sahiden kültür-sanat ve derinliğini en hoş yansıtan bireylerdir. Biz de onları genç jenerasyonlara bu türlü tanıtmış oluyoruz. Ben Belediyemizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, takımı kutluyorum. Bu toprakların onlar mührüdür, bu toprakları bize de sevdiren şahıslardır. Onlara ne kadar dua etsek ne kadar ansak azdır diyorum” dedi.

Zaralı Halil’in torunu Emine İçoğlu’nun söylemiş olduği türküyle başlayan konserde sanatçı Deniz Toprak sahne aldı, birbirinden hoş Sivas türküleri seslendirdi.

Konser daha sonrası Zaralı Halil Söyler’in kızı Gülsen Söyler, “Her sene Ocak ayında içimizi hüzün kaplıyor. Babam Zaralı Halil Söyler bizlere ve sizlere fazlaca hoş türküleri miras bırakmıştır. Onun ismi türkülerle yaşıyor. Bu manalı geceyi düzenleyen Sivas Belediyemize ve tüm takımına bizleri de yalnız bırakmayan sizlere hayli teşekkür ediyorum” halinde konuştu.

Programında sonunda Zaralı Halil Söyler’in kızı Gülsen Söyler, Belediye Lideri Hilmi Bilgin’e ünlü halk ozanı Söyler’in kendi sesinden olan plağı armağan etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı