Şevval Sam’dan Cumhuriyet konseri: Mustafa Kemal Paşa’ya fazlaca şey borçluyuz

EliteDizqn

Active member
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Küçükçekmece’de özgürlük yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün son durağı Yahya Kemal Beyatlı Şov Merkezi oldu. Yürüyüşe katılanlar Küçükçekmece Belediye Lideri Kemal Çebi ile salona geldi. Açılış konuşmaları, halk oyunları şovlarının akabinde Cumhuriyet coşkusu Şevval Sam konseriyle taçlandı.

Sam, sevilen müziklerini Cumhuriyet’in 98’inci yılına özel salonu dolduran binlerce kişi için söylemiş oldu.

“MUSTAFA KEMAL PAŞA’YA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

“Cumhuriyetimizin 98’inci doğum günü kutlu olsun”
diyerek sahniçin izleyiciye seslenen Şevval Sam, “Sonsuza dek yaşasın Cumhuriyetimiz. O kadar hoş, benim için o kadar harika bir akşam ki. Şayet Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bu hoşluğu yaşayabilecek miydik? Ben hayatta en sevdiğim işi yapabilecek miydim? Sizlerle birlikte sevgi alışverişimiz olabilecek miydi? hayatımızı, varlığımızı uygunlaştıran müzik, sanat olabilecek miydi? Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya epeyce şey borçluyuz. Bu yüzden Cumhuriyetimiz için her nesil sorumluluk üstlenecek ve sonsuza dek sahip çıkacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” sözlerini kullandı.

“EN DEĞERLİ, EN BEDELLİ BAYRAM”

29 Ekim coşkusunu ağır bir biçimde yaşadıklarını söyleyen Küçükçekmece Belediye Lideri Kemal Çebi, “Bu bayram ülkemizin en değerli, en bedelli bayramlarından biri. Bu vatan emperyalist işgallerden kurtuluşunu ve Cumhuriyet’in ilanının bayramıdır. Bize bu bayramı kutlama fırsatını veren, bu ülkenin Cumhuriyetini bizlere emanet ve ikram eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Onurlu gazilerimize de selam gönderiyorum” dedi.

“DÜNYA DÖNDÜKÇE CUMHURİYET YAŞAYACAK”

Çok kıymetli bir bayramı kutladıklarını hatırlatan Çebi, “Bunun için sabahtan beri ayaktayız. Çocuklarımızla, öğrencilerimizle, yürüyüşümüzle, görmüş olduğunuz salonun buraya gelip bu bayramı kutlaması epeyce onur ve gurur verici. Bu ülkenin insanları Cumhuriyetimizi hayli seviyor. Bu ülkenin insanları bu Cumhuriyeti bize armağan eden Atatürk’ü fazlaca seviyor. Bu ülkenin insanları, o bayrağı epey seviyor. Sonuna kadar Cumhuriyet’i yaşatacağız, dünya döndükçe yaşayacak. Ülkemizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.