Ses sanatkarı, 15 gündür sel bölgesinde hayvanlar için çalışıyor

EliteDizqn

Active member
Şiddetli yağışın akabinde 11 Ağustos’ta Bozkurt ilçesindeki Ezine Çayı’nın taşması, can kayıplarının yanı sıra iş yerleri ile epeyce sayıda konutun su ve balçık altında kalmasına niye oldu. İlçede epey sayıda hayvan telef olurken birçoğu da açlıkla karşı karşıya kaldı. Bir yandan selin yaraları sarılmaya çalışılırken bir yandan da bölgeye gelen gönüllüler, sokakta yaşayan hayvanlar için gayret veriyor.

İstanbul’dan 15 gün evvel Bozkurt’a gelen ses sanatkarı İstek Akça, hem ferdî tıpkı vakitte Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilciliği ile sokakta yaşayan hayvanlar için canla başla misyon yapıyor.

Akça, hayatının büyük kısmını sokak canlarına adadığını söylemiş oldu.

“AFETİ duyunca GELDİM”

Yaşanan afetin üzerine bölgeye gelmeye karar verdiğini belirten Akça, “Kendi aldıklarımın yanı sıra Üsküdar, Kağıthane ve Pendik Belediyelerinin takviyelerini bölgeye ulaştırdım. Afeti duyunca, duramadım ve koşup geldim. Elimden gediğince burada hemşehrilerime, dostlarıma, canlarımıza yetişmeye çalışıyorum. Devlet büyüklerimiz, Türkiye’nin biroldukça yerinden gelen beşerler üzere burada yaralara merhem olmaya çalışıyorum” dedi.

Bölgede hoş çalışmalar yapıldığını aktaran Akça, “Kastamonu Mahalli Yönetimler Birliği, Kastamonu Veteriner Odası ve HAYTAP’ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalara takviye olmak için İstanbul’dan buraya geldim. Burada fazlaca fazla yaralı ‘haycanımız’ var. Felaketten etkilenen 350-400 civarındaki kedi ve köpeğe birinci müdahaleyi yaptık. Burada canla başla çalışılıyor.” diye konuştu.

Bölgeye tüm hayvanseverlerden takviye beklediklerini lisana getiren Akça, şunları kaydetti:

“Hayvanseverlerden kedi ve köpeklerimiz için buraya kuru ve yaş mama dayanağında bulunmalarını istiyorum. Yardımları artırabilirsek fazlaca sevineceğim. Bozkurt’taki felakette epeyce sayıda kedi ve köpeğimiz sele kapılıp gitti. birebir vakitte sahiplerini kaybeden kedi ve köpeklerimiz de ortada kaldı. Ne olursunuz bize ulaşın bu canlıları sevgi dolu yuvalara sahiplendirelim. Bu canların da psikolojisi fazlaca bozuk.”