Sertab Erener köy yaşantısına geçti

EliteDizqn

Active member
Ünlü sanatçı Sertab Erener pandemi niçiniyle Bodrum’da köy hayatı yaşamaya başladı. Bodrum’un bir köyüne yerleşen Sertab Erener bahçesinde ekin ekerken bir yandan da müzikle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Pandemi sürecinde Bodrum’daki meskenine yerleşen Erener yaklaşık 1,5 yıldır tabiatla iç içe köy ömrü yaşamaya başladığını deklare etti. Bodrum Belediyesi Ziraî Hizmetler Müdürlüğü tarafınca düzenlenen 5 Temmuz-17 Eylül tarihleri içinde Gençlik ve Tarım Kampı öncesinde kampı ziyaret edip lavanta bahçesini gezen, Yörük çadırlarını inceleyen ünlü sanatçı, Tarım Müzesini de ziyaret etti. Bodrumlu olan Erener, Bodrum Belediyesine her fırsatta dayanak verdiğini belirterek projenin gençler için hayli değerli olduğunu deklare etti.

GENÇLER TARIM KAMPINDA BULUŞACAK

Etrim köyünde yapılan tarım kampı ise 6 dönümden oluşacak. Tarım kampında barınma, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği üzere gerekli gereksinimler Bodrum Belediyesi tarafınca karşılanacak. 5’er günden oluşan her kamp devrinden 30’ar kişi faydalanabilecek. Ziraî manada birfazlaca aktivitenin gerçekleştirileceği kampa katılmak isteyenler 1 Temmuz tarihine kadar Bodrum Belediye web sitesi üzerinden müracaatta bulunabilecek. Bu durumu yerinde inceleyen Sertab Erener ise gençleri tarıma teşvik etmenin değerli olduğunu söz etti.

BODRUM’DA YAŞAMAYA BAŞLADI

Yaklaşık 1,5 yıldır Bodrum’da yaşadığını söyleyen Erener “senelerca yaşayabilecek bir okul açılışı olacak burada. Burada tarımı destekleyen ve ülkenin hakikaten tarım konusunda hayli büyük takviyeye gereksinimi var. Hem bilinçlendirme tıpkı vakitte tarımla ilgili bilgi sahibi olan insanların yetiştirilmesi için fazlaca değerli ve hoş bir adım. 1,5 yıldır Bodrum’da yaşıyorum pandemiden dolayı. 30 yıldır burada meskenim var lakin birinci kere 1,5 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Farklı bir hayat yaşıyoruz. Konutta seram var. Biroldukca bitki ile haşır neşir olduk. İstanbul’da doğdum bir kent çocuğuyum lakin yavaş yavaş öğreniyorum. Kimi beşerler uzaktır bu yaşantımdan fakat tabiata, hayvanlara, bitkilere gönülden bağlıyım. Çok kirlenmiş kentlerimiz. Dünya’nın geldiği bu talan edilme noktası sahiden benim her gün öfkelenmeme ya da acı çekmeme niye oluyor. Tabiata kendimizden daha fazlaca ihtimam göstermemiz gerekiyor. Yaşadığımız tek bir mesken var o da bu dünya onu yok edersek biz de yok olacağız” dedi.

Bodrum Belediye Lider Yardımcısı Tayfun Yılmaz ise tarım kampından bahsederek “Bodrum Belediyesi olarak yaklaşık 1 yıldır mülkiyeti Bodrum Belediyesine ilişkin olan 32 dönümlük toprakta projelendirme ve uygulama çalışmalarını yapıyoruz. 32 dönümlük arazi üzerinde 6 periyottan oluşan bir gençlik tarım kampı icra edeceğiz. Bu gençlik tarım kampında Temmuz ayının 5’inde başlayıp 6 devir halinde gerçekleşecek. Her devir 1 hafta olmak üzere 30 öğrenci, genç Türkiye’nin her yerinden gelecek olacak 30 gencimize Tarım kampında eğitim vereceğiz. Bodrum’un öteki yüzünü göstereceğiz. Gençlerin tarıma ilgisini çekmek gayesiyle bu biçimde bir yol izlemeye karar verdik” diye konuştu.