“Sana Bir Sır Vereceğim” isimli Agorafobik tiyatro oyununun galasında ünlüler geçidi

EliteDizqn

Active member
Agorafobi hastalığıyla uğraş eden Serap hanımla emekliliğini bekleyen mühendis Ahmet beyin komedi-drama öyküsünün işlendiği ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ isimli oyunun galası Gayrettepe Kats Sahne’de gerçekleştirildi. Parıltı Gürkan ve Deniz Salman’nın rol aldığı ilgi alımlı oyunun galasına ünlü isimler katıldılar.

Evvelki gece düzenlenen galayla perde açan “Sana Bir Sır Vereceğim” isimli oyun büyük bir ilgiyle izlendi. Ünlü isimlerin davetli olduğu oyunu izleyen herkes ayakta alkışladı. Kaan Erkam’ın yazdığı, Onur Şenay’ın yönettiği ve Parıltı Gürkan ile Deniz Salman’nın rol aldıkları iki kişilik komedi-dram oyun, agorafobi (alan korkusu) hastası olan Serap bayanın konuttan çıkma uğraşıyla emekliliğini bekleyen mühendis Ahmet beyin iç dünyasından çıkma gayretini anlatıyor.

Baştan sona yüksek bir performans sergileyen oyunun galasına Kamuran Akkor, eski modellerden Sibel Tan, Atilla Atasoy, Sibel Tomaç, Sibel Gökçe, Güner Özkul, tiyatro sanatkarları Osman Cavcı, Tolga Öz ve Uluç Özkök katıldılar. Oyunun direktörü ve Kats Sahne’nin kurucu ortağı Onur Şenay “Oyun nitekim değişik bir oyun. Kaan Erkam fazlaca hoş yazmış. Ben direktörlüğünü yapmaktan büyük keyif aldım. İzleyenlerde epeyce beğendiler. Günümüz insanlarının pek birçoklarında çeşitli endişeler var. Bu oyunda da bir agorafobi hastasının konutundan dışarıya çıkmama korkusu ve gayretine tanıklık ediyoruz” dedi. Oyunun perde ardında emeği geçen öbür isimleri ise; özgün müzik ve ışık tasarım Cengiz Orhonlu, kostüm Parıltı Gürkan, dekor Veysel Karaçayır, reji asistanı Berrak Tuna Altuna ve sahne asistanı Buyruk İnci’den oluşuyor.

Agorafobi nedir?

Agorafobi, bir cins tasa bozukluğudur. Söz manası olarak ”alan korkusu” manasına gelmektedir. Agorafobisi olan bir kişi, bildiği yahut inançlı olduğunu düşündüğü ortamlardan ayrılmaktan korkar. Agorafobili bireyler, şiddetli olaylarda meskenini tek inançlı ortam olarak görür; günlerce, aylarca hatta senelerca konutlarından çıkmaktan kaçınabilirler. Bu dehşet, kişinin bir alana sıkışmış hissi yarattığı, utanılacak bir duruma düşecekmiş üzere düşündüğü, panikletip, bulunduğu ortamdan çıkamayıp, kaçamayacak mış üzere gelen bir anksiyete bozukluğu olarak tanımlanmaktadır. Denetimi kaybedip delirecekmiş üzere, kalp krizi geçirecek hatta ölecekmiş üzere kanılara sebep olmaktadır. Bu hale vardığında da kimsenin kendisine yardım edemeyeceğini düşünmektedir. Kişi bu fikirle birlikte ya konuttan dahi çıkmak istememekte ya da yanında güvendiği birinin varlığını istemektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı