Kapadokya halkının Covid-19 salgını sebebiyle bir yıllık ortanın akabinde kavuştuğu Salomon Cappadocia Ultra-Trail®, üst seviye yarış tecrübesiyle bir defa daha tüm iştirakçilerden tam not aldı. Konaklama tesisleri, yeme-içme dalı, balon şirketleri ve bölge esnafının heyecanla beklediği tertip, Ürgüp ve etraf bölgeler için yaklaşık 25 milyon TL’lik ekonomik katkı da üretti.
Argeus Travel & Events tarafınca Salomon isim sponsorluğunda gerçekleştirilen tertibin kapanış gününe ise Salcano Kapadokya Çocuk Koşusu renk kattı. Eğitmenleriyle bir arada parkura çıkan minikler, eğlenceli imgelerin ortaya çıkmasını sağladı.
Tertibin Ödül Merasimi ise Ürgüp Meydanı’ndaki Şenlik Alanı’nda düzenlendi. Üç farklı yarışta dereceye giren sportmenler, madalyalarıyla bir arada özel mükafatların de sahibi oldular. Tertip sponsorları da mükafatları ve ikram çekleri ile birlikte dereceye giren atletleri memnun etti.
Tertibin en uzun parkuru 119 km’de erkeklerde Diego Pazos, bayanlarda ise Dominika Stelmach birinci oldu. Üç yarışın birinci üçleri ise şöyle olmuştu:
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® (119 km) Erkekler Birinci 3 (saat.dakika.saniye)
1. Diego Pazos (İsviçre) – 11.50.22
2. Yaroslav Yaroshuk (Ukrayna) – 13.29.57
3. Nazarii Hnat (Ukrayna) – 13.44.18
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® (119 km) Bayanlar Birinci 3
1. Dominika Stelmach (Polonya) – 13.16.12
2. Serpil Budak (Türkiye) – 16.39.39
3. Gülsen Eser (Türkiye) – 17.24.40
Salomon Cappadocia Medium-Trail® (63 km) Bayanlar Birinci 3
1- Ekaterina Osmakova (Rusya) – 07.15.23
2- Kathleen Leguin (Fransa) – 07.26.22
3- Rezeda Galyamova (Türkiye) – 07.36.43
Salomon Cappadocia Medium-Trail® (63 km) Erkekler Birinci 3
1- Mathieu Blanchard (Fransa) – 05.14.35
2- İrem Can Ayaz (Türkiye) – 05.36.47
3- Oğuzhan Emre Singer (Türkiye) – 05.37.22
Salomon Cappadocia Short-Trail® (38 km) Bayanlar Birinci 3
1- Meryem Kılınç Gündoğdu (Türkiye) – 03.29.51
2- Aysel Yalaç (Türkiye) – 03.30.08
3- Ekaterina Savkina (Rusya) – 03.36.2
Salomon Cappadocia Short-Trail® (38 km) Erkekler Birinci 3
1. Oleksandr Chenikalo (Ukrayna) – 03.08.44
2. Yılmaz Tongul (Türkiye) – 03.11.33
3. Sampathkumar Subramanian (Hindistan) – 03.13.54
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2021’in bu kadar başarılı biçimde tamamlanmasında kurumsal destekçilerin ve sponsorların da büyük katkısı vardı. Tertibin kurumsal destekçileri ve sponsorları ise şöyleydi:
Kurumsal Destekçiler: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Nevşehir Valiliği, T.C. Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu.
İsim Sponsoru: Salomon
Co-Sponsorlar: Canon, Corendon Airlines, Suunto, Touristica ve Voyager Baloons.
Sponsorlar: Coca-Cola İçecek (CCI), Züber, PT Academy, Salcano, ViewSonic, Dinler Group ve Elai Cappadocia.
Tanıtım Destekçileri: Sports TV ve D-Smart.
Toplumsal Sorumluluk Ortağı: Adım Adım.
Yarış sonuna kadar 150.000 TL’ye yakın bağış toplandı
Birinci defa ““Cappadocia Team Games” ismiyle kadro yarışlarının da düzenlendiği tertipte gerçekleştirilen bir öbür birinci ise Adım Adım ile yapılan iş birliği oldu. Adım Adım ile birlikte gerçekleştirilen “Yardımseverlik Koşusu” kapsamında yarış sonuna kadar 150.00 TL’ye yakın bağış toplandı. Bağış süreci 1 Kasım 2021’e kadar sürecek olan Yardımseverlik Koşusu’nda toplanan bağışlar, Adım Adım ile iş birliği yapan STK’ların toplumsal kıymet yaratan projeleri için kaynak olarak kullanılacak.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Argeus Travel & Events tarafınca Salomon isim sponsorluğunda gerçekleştirilen tertibin kapanış gününe ise Salcano Kapadokya Çocuk Koşusu renk kattı. Eğitmenleriyle bir arada parkura çıkan minikler, eğlenceli imgelerin ortaya çıkmasını sağladı.
Tertibin Ödül Merasimi ise Ürgüp Meydanı’ndaki Şenlik Alanı’nda düzenlendi. Üç farklı yarışta dereceye giren sportmenler, madalyalarıyla bir arada özel mükafatların de sahibi oldular. Tertip sponsorları da mükafatları ve ikram çekleri ile birlikte dereceye giren atletleri memnun etti.
Tertibin en uzun parkuru 119 km’de erkeklerde Diego Pazos, bayanlarda ise Dominika Stelmach birinci oldu. Üç yarışın birinci üçleri ise şöyle olmuştu:
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® (119 km) Erkekler Birinci 3 (saat.dakika.saniye)
1. Diego Pazos (İsviçre) – 11.50.22
2. Yaroslav Yaroshuk (Ukrayna) – 13.29.57
3. Nazarii Hnat (Ukrayna) – 13.44.18
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® (119 km) Bayanlar Birinci 3
1. Dominika Stelmach (Polonya) – 13.16.12
2. Serpil Budak (Türkiye) – 16.39.39
3. Gülsen Eser (Türkiye) – 17.24.40
Salomon Cappadocia Medium-Trail® (63 km) Bayanlar Birinci 3
1- Ekaterina Osmakova (Rusya) – 07.15.23
2- Kathleen Leguin (Fransa) – 07.26.22
3- Rezeda Galyamova (Türkiye) – 07.36.43
Salomon Cappadocia Medium-Trail® (63 km) Erkekler Birinci 3
1- Mathieu Blanchard (Fransa) – 05.14.35
2- İrem Can Ayaz (Türkiye) – 05.36.47
3- Oğuzhan Emre Singer (Türkiye) – 05.37.22
Salomon Cappadocia Short-Trail® (38 km) Bayanlar Birinci 3
1- Meryem Kılınç Gündoğdu (Türkiye) – 03.29.51
2- Aysel Yalaç (Türkiye) – 03.30.08
3- Ekaterina Savkina (Rusya) – 03.36.2
Salomon Cappadocia Short-Trail® (38 km) Erkekler Birinci 3
1. Oleksandr Chenikalo (Ukrayna) – 03.08.44
2. Yılmaz Tongul (Türkiye) – 03.11.33
3. Sampathkumar Subramanian (Hindistan) – 03.13.54
Salomon Cappadocia Ultra-Trail® 2021’in bu kadar başarılı biçimde tamamlanmasında kurumsal destekçilerin ve sponsorların da büyük katkısı vardı. Tertibin kurumsal destekçileri ve sponsorları ise şöyleydi:
Kurumsal Destekçiler: T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Nevşehir Valiliği, T.C. Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu.
İsim Sponsoru: Salomon
Co-Sponsorlar: Canon, Corendon Airlines, Suunto, Touristica ve Voyager Baloons.
Sponsorlar: Coca-Cola İçecek (CCI), Züber, PT Academy, Salcano, ViewSonic, Dinler Group ve Elai Cappadocia.
Tanıtım Destekçileri: Sports TV ve D-Smart.
Toplumsal Sorumluluk Ortağı: Adım Adım.
Yarış sonuna kadar 150.000 TL’ye yakın bağış toplandı
Birinci defa ““Cappadocia Team Games” ismiyle kadro yarışlarının da düzenlendiği tertipte gerçekleştirilen bir öbür birinci ise Adım Adım ile yapılan iş birliği oldu. Adım Adım ile birlikte gerçekleştirilen “Yardımseverlik Koşusu” kapsamında yarış sonuna kadar 150.00 TL’ye yakın bağış toplandı. Bağış süreci 1 Kasım 2021’e kadar sürecek olan Yardımseverlik Koşusu’nda toplanan bağışlar, Adım Adım ile iş birliği yapan STK’ların toplumsal kıymet yaratan projeleri için kaynak olarak kullanılacak.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı