Şahan Gökbakar’dan fiyatlı öğretmen maaşına reaksiyon: ‘Asgari fiyata bile layık değiller mi?’

EliteDizqn

Active member
Bu yıl için yüzde 30.5 artırım ile birlikte fiyatlı öğretmenlerin ders başı aldıkları fiyat 6,55 TL’lik bir artışla 28,01 TL’ye yükselecek. Haftada 30 saat derse giren bir fiyatlı öğretmen 840,16 TL, şayet dört hafta boyunca haftada 30 saat derse girerse 3.360,64 TL fiyat alacak.

“ÖĞRETMEN BU BEŞERLER ÖĞRETMEN!”

Son periyotta iktidara yönelik tenkitleri ile dikkat çeken Şahan Gökbakar, bu kez da fiyatlı öğretmenlerle ilgili paylaşımda bulundu.

Gökbakar, Haftada 30 saat derse giren bir fiyatlı öğretmenin ?840,16, dört hafta boyunca haftada 30 saat derse girenin ise 3.360,64 fiyat alacağına değinerek, “Bu haberi okuyunca bir süre duvara baktım. Utanç hissettim” dedi.

Gökbakar devamında, “Öğretmen bu beşerler, öğretmen! Minimum fiyata bile layık değiller mi? Yazık…” sözlerini kullandı.

Gökbakar’ın paylaşımı şöyle:

“Haftada 30 saat derse giren bir fiyatlı öğretmen ?840,16, şayet dört hafta boyunca haftada 30 saat derse girerse ?3.360,64 fiyat alacak”. Bu haberi okuyunca bir süre duvara baktım. Utanç hissettim. Öğretmen bu beşerler, öğretmen! Taban fiyata bile layık değiller mi? Yazık…”

2022 YILI İÇİN YÜZDE 30.5 ARTIRIM

Fiyatlı öğretmenlere 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle ders başı net 21,46 fiyat ösöylemiş olduğini duyurulmuştu. Haftada 30 saat derse giren fiyatlı öğretmenler 643.8 TL, ayda ise 2.575,2 TL fiyat alıyorlardı.

2022 yılı için ise yüzde 30.5 artırım ile bir arada fiyatlı öğretmenlerin ders başı aldıkları fiyat 6,55 TL’lik bir artışla 28,01 TL’ye yükselecek. Haftada 30 saat derse giren bir fiyatlı öğretmen 840,16 TL, şayet dört hafta boyunca haftada 30 saat derse girerse 3.360,64 TL fiyat alacak.

Öte yandan, öğretmenlerin atama zahmetine bir de mülakatlar eklenmişti. KPSS’den aldıkları yüksek puana karşın ataması yapılmayan öğretmen adayları her gün isyan ediyor.