Sabri Sarıoğlu Galatasaray’dan Ayrılma niçinini Birinci Sefer “Füzel Oyun”da Anlattı…

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
“Prandelli ile birinci antremana çıktığımızda beni takımda düşünmediklerini söylemiş olduler. Bu süreçte onlardan istediğim tek şey bana karşı gerçekçi olmalarıydı. Buna karşın bana hiç bir biçimde bir açıklama yapılmadı.”

Sporun efsane isimleri, hayat öyküleri 24’ün marka programı Hoş Oyun’la geri geliyor.

24 TV ekranlarından futbolun efsanesi geçti. Hoş Oyun’ un bu haftaki konuğu Galatasaraylı Eski Futbolcu Sabri Sarıoğlu’ydu. Renkli kişiliği ile Türk futbolunda iz bırakan Sarıoğlu’nun mesleğindeki unutulmaz anları ve Galatasaray’dan ayrılma niçinini birinci defa Hoş Oyun’ da anlattı.

GALATASARAY’DAN AYRILIŞ…

“Prandelli ile birinci antremana çıktığımızda beni takımda düşünmediklerini söylemiş olduler. Bu süreçte onlardan istediğim tek şey bana karşı gerçekçi olmalarıydı. Buna karşın bana hiç bir biçimde bir açıklama yapılmadı.”

Mancini epeyce kıymetli bir antrenör. Kendisi ile çalışma fırsatı bulduğum için kendimi fazlaca şanslı hissediyorum. daha sonrasında Prandelli periyodu başladı. Hatta antreman başlamadan bir iki gün evvel çalışanlarla sohbet ederken o sırada uçaktan indiğini söylemiş olduler. O devrin kaptanı ben olaraktan benim karşılamamın daha uygun olacağını söylemiş olduler. Hürmetten yeni gelen antrenörümüzü karşıladım. Sonraki gün antremana çıktığımızda beni takımda düşünmediklerini söylemiş olduler. Bu telaffuzun ardında ise hiç bir münasebet sunmadılar. Bu beni fazlaca üzdü. Bu mevzu ile ilgili epeyce ayrıntı var lakin ben konuşmayı tercih etmiyorum. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray hakkındaki görüşlerimi daima kendime saklarım. Benim için ailemden daha sonra Galatasaray geliyor. Bundan dolayı polemiğe girmek istemiyorum.

Bu süreçte onlardan istediğim tek şey bana karşı gerçekçi olmalarıydı. Buna karşın bana hiç bir biçimde bir açıklama yapılmadı. çabucak sonrasındasında bende altyapıda antremanlara devam ettim. İdare değiştikten daha sonra ekibe geri döndüm.

GALATASARAY’I BIRAKMADIM

“Ben Galatasaray’ı bırakmadım. Benim bırakmam için biroldukca kişi uğraştı.”

Ben Galatasaray’ı bırakmadım. Benim bırakmam için birfazlaca kişi uğraştı. Hatta hiç unutmuyorum dönem bitti ailemle tatildeyken bir telefon geldi “Ne vakit dönüyorsun? Kontratını yenileyeceğiz” diye telefon geldi bana. Dönüşte tekrar telefon gelen geldi ve bana bunun iptal edildiğini söylemiş olduler. Dalga geçer üzere konuştular benimle. Galatasaray benim için hayatın manası. Benim ondan kopmam için elinden gelen her şeyi yaptı. Galatasaray benim için her şey. Bunları epeyce fazla lisana getirmek istemiyorum.

PLAKETİMİ DOLABIMDA BULDUM

300. resmi maçım olması gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam, Galatasaraylılar bilir futbolcunun bu biçim maçlarında plaket verilir. Benim o maçta plaketimi maçtan evvel soyunma odasında dolabıma koymuşlardı. Galatasaray’da altyapıda yetişmiş bir oyuncuyum, senelerdız hizmet ediyorum ve karşılığı buydu. Bu epeyce üzücü bir olaydı benim için. Bunu anlatma niçinim yalnızca kendim için değil öbür altyapıdan gelen futbolcular ortasında.

EN UZUN 16 DAKİKA

“Ben protokol tribününde televizyondan izlemeye başladım. +16 dakikayı görür görmez hayli şaşırdım. ömrümüzün en uzun 16 dakikasıydı.”

Bana önde baht verdi. Vakit zaman yer değiştiriyordum. İki gol atmıştım 3-0 kazanmıştık. Maçta Cihan abi topu kaçırdı Hasan abi ağlamaya başladı, oyunu bırakanlar da oldu. Sonunda kazandık. Maç biter bitmez kenara geçip ne oldu diye sorduğumuzda daha 16 dakika kaldığını söylemiş olduler. Evvel dalga geçiliyor sandık, inanamadık. Ekibin bir kısmı, o heyecana dayanamayan taraftar alanda kaldı. Ben protokol tribününde televizyondan izlemeye başladım. +16 dakikayı görür görmez fazlaca şaşırdım. ömrümüzün en uzun 16 dakıkasıydı. Fenerbahçe fazlaca önemli konumlar yakaladığı biçimde Denizspor’un futbol karakterleri düzgün oyunculardan konseyi olduğu için maçı bırakmadılar. Yürekler ağıza geldi lakin keyifli sona ulaştık. İnanılmaz bir sevinç vardı. Benim adıma unutulmaz bir şampiyonluk günüydü.

O GOL HAYALİME GİRDİ

“Ayda bir sefer o konum düşüme giriyor. Futbolculuk mesleğimde unutamadığım anlardan bir tanesiydi.”

Hiç unutmuyorum birinci yarı bir konumda Alman ulusal grubundan bir oyuncu yerdeydi ve Hamit sakatlık var diye topu dışarı atarak centilmenlik gösterdi. Bizim yediğimiz golde de Kazım sakatlanmıştı biz topu dışarı atmalarını beklerken onlar atağa çıktı biraz şaşırdık ve golü de yedik. Ayda bir sefer o konum hayalime giriyor. Futbolculuk mesleğimde unutamadığım anlardan bir tanesiydi. Zira kazansak Avrupa şampiyonasında final oynayacaktık. Futbol tarihinde en büyük başarılardan birini elde edecektik.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı