Putin’in Birliğin Durumu konuşması: “Rusya’nın emperyal büyüklüğüne inanın”

Trendio

Active member

röportaj

Durum: 21.02.2023 19:10

Kremlin şefi Putin’in bugünkü konuşmasıyla ve “Yeni Başlangıç” silahsızlanma anlaşmasının yürürlükten kaldırılmasıyla amacı neydi? Rusya ve Körber Vakfı’nda güvenlik uzmanı olan Sarah Pagung, bir röportajda bunu açıklıyor.

altinnet24:
Putin’in savaş için Batı’yı suçlaması yeni bir şey değil. Konuşmayla ilgili sizi şaşırtan bir şey oldu mu?

Sarah Pagung: Konuşma, büyük ölçüde geçen yıl gördüğümüz tüm propaganda anlatılarının bir tekrarıydı: Ukrayna, Naziler tarafından yönetiliyor; Donbass’ta insanlar Kiev tarafından tehdit ediliyor; Batı bu savaşın suçlusu.

Yurtiçinde de aslında neredeyse hiç yenilik yok. Aksine, Rus toplumunun şimdi bu savaş tarafından ne kadar kapsamlı bir şekilde şekillendirildiğini gösteriyor.

Tekrar bakılması gerekebilecek tek şey New Start sözleşmesinin askıya alınması olabilir. Bu, özellikle gelecek açısından pek umut vermeyen bir şey.

Sarah Pagung |  Alman Dış Politika Derneği

Sarah Pagung |  Alman Dış Politika Derneği

Kişiye

Sarah Pagung, Körber Vakfı’nda Uluslararası İlişkiler Program Direktörüdür. Daha önce, Alman Dış İlişkiler Derneği’nde Yardımcı Araştırmacı olarak görev yaptı. Ağırlıklı olarak Rus dış, güvenlik ve bilgi politikası ile ilgilenmektedir.

Daha büyük nükleer tehdit mi?

altinnet24: Sizce bu silahsızlanma anlaşmasının askıya alınması nükleer tehdidi artırıyor mu?

çağrı: Kesinlikle hemen değil. Bunu söylemezdim. Ancak iki etkimiz var. Birincisi, Rusya bu anlaşmayı Batı ve ABD üzerinde baskı kurmak için bir araç olarak kullanıyor.

Çünkü tüm silahsızlanma anlaşmalarının feshedilmesi, elbette, orada muhtemelen daha fazla yatırım olacağı veya olabileceği anlamına gelir. Bu, bu savaşın maliyetinin – Batı’da da – arttığı anlamına geliyor.

İkincisi, Rusya’nın Batı ile bile rekabet edebildiği tek alanda – ve bu nükleer silahlarda – diz mesafesi sağlıyor.

Rusya ve Körber Vakfı güvenlik uzmanı Sarah Pagung, Putin’in ulusa hitaben yaptığı konuşmanın ayrıntılarıyla birlikte

altinnet24 16:00, 21.2.2023

Ek maliyetler Batı üzerindeki baskıyı artırmalı

altinnet24: Rusya’nın çatışmayı giderek daha pahalı hale getirerek Batı üzerinde baskı kurduğunu söylüyorlar. Batı’nın maruz kaldığı baskı bu mu?

çağrı: Moskova’daki hesap hâlâ Batı’nın Ukrayna’ya verdiği desteğin – ve bu, direnmek ve Ukrayna’nın kendini savunması için temel olarak önemlidir – zamanla azalacağı yönünde.

Kesinlikle maliyetler sürekli arttığı için: askeri yardım yoluyla, mali yardım yoluyla, mülteciler de dahil olmak üzere kendi kendimizi savunma yeteneğimiz için harcadığımız maliyetler yoluyla. Ve bu, maliyete eklenecek başka bir faktör olabilir ve Batı’nın bu baskı için omuzlaması gereken pakete daha da fazlasını ekleyebilir.

“Putin diğer konuşmalara göre daha rahat görünüyordu”

altinnet24: Putin bu konuşma sırasında size genel olarak nasıl göründü? Kendileri de baskı altında olan biri gibi mi? Ya da gündemini çok ayık bir şekilde geçiren biri gibi mi?

çağrı: Bu yüzden herkesin de bunu dört gözle beklediğini düşünüyorum. Çünkü zamanlama, Biden’ın bu öğleden sonraki konuşması ve ayrıca dünkü şaşırtıcı Kiev ziyareti ile Rusya ve bizzat Putin’in baskı altında olduğu bir şekilde seçilmişti.

Şaşırtıcı bir şekilde, bana geçen yılki diğer konuşmalarının çoğundan daha rahat ve rahat göründü, bu yüzden çok daha az agresifti. Ama bunun bir anlamı olmalı mı, yoksa kişinin kendini bu durumda çok bilinçli bir şekilde tasvir etmesi mi, elbette tamamen farklı bir soru.

Putin kendi söylediğine inanıyor mu?

altinnet24: Bazen Rusya Devlet Başkanı’nın söylediği her şeye inanıp inanmadığı merak ediliyor. Yoksa bunlar sadece halka söylenen şeyler mi?

çağrı: Elbette kafasının içine bakıp tam olarak ne düşündüğünü bilmek çok zor. Bununla birlikte, bu konuşmanın arkasındaki temel dünya görüşünün – yani Rusya’nın emperyal büyüklüğüne, Rusya’nın büyük bir güç statüsüne ve aynı zamanda Batı’nın aklında Rusya’yı nihai olarak Batı’ya sokmaktan başka bir şey olmadığı gerçeğine olan inanç olduğuna inanıyorum. dizlerini zorlayın – bu zaten onun derin inancı ve aynı zamanda sağlam dünya görüşü.

Bu konuşmada topladığı her küçük yalana, örneğin biyo-laboratuvarlara veya başka bir şeye inanıp inanmadığı – buna gerçekten inanıp inanmadığı başka bir soru. Ama temel dünya görüşü, ona zaten inandığım bir şey.

Beyaz Rusya’nın alınması mı?

altinnet24: Rusya’nın önümüzdeki yıllarda tüm yapılara kasten sızarak Beyaz Rusya’yı ele geçirmeyi planladığı bugün ortaya çıktı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? bu mantıklı mı?

çağrı: Yani en azından son yıllarda gördüklerimizin bir açıklaması olurdu. Belarus’un bağımsızlığının giderek daha fazla eridiğini görebiliyoruz: siyasi düzeyde, ekonomik düzeyde ve geçen yıldan bu yana giderek askeri düzeyde.

Oradan, şimdi yayınlanan bu belgelerin içeriklerinin oldukça makul olduğunu düşünüyorum. Elbette bu formda özgünlükleri hakkında bir şey söyleyemem.

Röportaj, altinnet24’ten Gerrit Derkowski tarafından yapılmıştır. Sunum, yazılı forma biraz uyarlanmıştır.