Trendio
Active member
Vesika
Durum: 19.01.2023 03:26
ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna Temas Grubu toplantılarına başkanlık ediyor ve bugün görüşmeler için Berlin’de. Eski dört yıldızlı general, askeri operasyonlar ve çatışma bölgeleri konusunda oldukça fazla deneyime sahip.
Yazan: Claudia Sarre, ARD Studio Washington
Lloyd Austin şu anda Rheinland-Palatinate, Ramstein’daki ABD Hava Kuvvetleri Üssü’nün düzenli konuğu. ABD Savunma Bakanı, Nisan ayında başlatılan ve 50’den fazla ülkeden katılımcının bulunduğu Ukrayna Savunma Temas Grubu’na başkanlık ediyor. Cuma günü, grubun müzakereleri bir sonraki tura geçecek.
Claudia Sarre
ARD Stüdyo Washington
69 yaşındaki “Temas grubunun uzun vadede Ukrayna’nın savunmasına yardım etmeyi planlamasından memnunum.” dedi. Ukrayna ordusunu ve halkını desteklemek için yeni ve yenilikçi yollara ihtiyaç var.
“Asker olmayı sevdim”
Hiç şüphesiz, eski dört yıldızlı general, askeri operasyonları koordine etme ve organize etme konusunda çok fazla deneyime sahip. 1953’te Alabama’da doğan ve Georgia’da büyüyen Austin, ünlü West Point Askeri Akademisi’ne gittikten sonra orduda hızlı bir kariyer yaptı.
O sırada işi gerçekten sevdiğini fark ettiğini daha sonra söyledi. “Asker olmayı sevdim. Liderliği ve harika bir takımın parçası olmayı sevdim.”
Afganistan, Irak ve Suriye
Austin, genç bir teğmen olarak ilk görevi için Almanya’da görevlendirildi. 2003’te ABD’nin Irak’a düzenlediği askeri saldırıda birliklere komuta etti. 11 Eylül 2001’i takip eden savaşlar onu şekillendirdi. Afganistan, Irak ve – Arap Baharı’nın başarısızlığından sonra – ayrıca Suriye.
41 yıl sonra Austin üniformayı bıraktı ve Başkan Joe Biden tarafından kabineye atandı. Özel bir izinle – çünkü aktif askerlik hizmetinin üzerinden öngörülen yedi yıl yerine yalnızca dört yıl geçmişti. Austin, Pentagon’a başkanlık eden ilk Afrikalı Amerikalıydı.
Çok Tecrübeli Eski Asker: Lloyd Austin Kimdir?
Claudia Sarre, ARD Washington, 19.01.2023 12:32