Oyuncu Metin Çekmez’in cenazesi toprağa verildi

EsraBetül

Member
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin Çekmez’in cenazesi, Kuşadası ilçesindeki Davutlar Mahallesi Hikmet Bayrak Mescidi’ne getirildi. Burada oyuncu Çekmez’in eşi Sabriye Tezer ve kızı Aslı Çekmez, taziyeleri kabul etti.

SON VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

Gazetecilere açıklama yapan Sabriye Tezer Çekmez, eşinin “Nerede ölürsem beni oraya defnedin” söylemiş olduğini anlattı.

Çok üzgün olduğunu aktaran Aslı Çekmez de “Beklemiyordum ben açıkçası bu biçimde bir şey olacağını. Midesini delmişti, güzelleşiyordu. Kilo da almıştı son vakit içinder. Gırtlağında bir tümörü vardı. Onunla uğraşıyorduk. Güzele gidiyordu fakat bu biçimde oldu. Yapacak bir şey yok. Kalbi durdu. Kurtaramadık” dedi.

Sanatçı Mahmut Tuncer ise Çekmez’in bu işin işçilerinden olduğunu belirterek “Kemal Sunal sinemalarını hatırlarsak oradan başlayan bir sinema çizelgesi vardır. Yani insanların tanıdığı çizgiden bahsediyorum. Çok emek vermişti. Sonlara gerçek fazlaca düzgün bir çıkış yakaladı bu dizilerde. Muvaffak oldu. Ama Mevla bu vakte kadar kendisine müsaade etti. Çok âlâ bir adamdı. Allah parıltı ortasında yatırsın” tabirlerini kullandı.

Oyuncu Murat Garip Ağaoğlu ise “Tiyatro sinema ve dizi topluluğu fazlaca değerli bir insanı kaybetti. Metin Çekmez, gölgesinde dinlendiğin ulu bir çınardı. Beşere sevgiyle yaklaşan, huzur veren bir tanesiydi. bu biçimde hoş beşerler tek tek terk ediyorlar bizi. Onu hiç unutmayacağız, hayli seviyoruz” diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının akabinde Çekmez’in naaşı Davutlar Osmaniye Mezarlığı’na defnedildi.

Kanser tedavisi nazarann Çekmez, dün Aydın Atatürk Devlet Hastanesinde ömrünü kaybetmişti.