Oryantal Didem Kınalı: ‘Ben namussuz değilim’

EliteDizqn

Active member
Ünlü oryantal Didem Kınalı, YouTube’da yayınlanan ve Gökhan Çınar’ın sunduğu ‘Katarsis’ programına konuk oldu. 10 yaşındayken sahne almaya başladığını anlatan Kınalı, kendisini eleştirenlere de yanıt verdi.

“NAMUSSUZ DEĞİLİM”

Kendisinden bahseden ünlü isim, “Sahnede hayli memnunum, bir diğer Didem oluyorum. Meskende de paklık yapan, paklığı takıntı haline getiren bir Didem var! İki farklı Didem içinde dağlar kadar fark var. Ben insanların daima şöyleki bakmasını istedim; ailenin kızı olarak. Evet, ben dansçıyım ancak makus bir iş yapmıyorum, namussuz değilim. O gözle bakanlar var lakin ben o denli biri değilim. Bu işi yeterli yaptığımı düşünüyorum” dedi.

“ORYANTAL DANSIN AŞAĞILANMASI BENİ ÜZÜYOR”

Sahne kıyafetlerinden dolayı eleştirildiğini söyleyen Kınalı, “Oryantal kıyafetini ben tasarlamadım, ben dünyada yokken de vardı bu kıyafetler daha da açıktı. Dansın manası ‘göbek dansı’, göbeğinin açık olması gerekiyor. Bunu kapatmayı da denedik, ancak ona karşın biroldukça yerden veto yedik. Evet, seksi bir dans ancak bütün danslar o denli değil midir? Bütün müzikçiler da seksi gibir dahabilir, oryantal dansın aşağılandığını görmek beni üzüyor” halinde konuştu.

“TEN RENGİMDEN ÖTÜRÜ DIŞLANDIM”

Çocukluk senelerında yaşadığı zorluklardan bahseden ünlü dansçı kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Dans etmeyi oyun üzere biliyordum. Annem ve teyzeler de dans ediyordu. Müzisyen bir ailede büyüdüm. Deri rengimden dolayı okul yıllarım da hayli dışlandım. ‘Çingene’ diyenler oldu.”

“10 YAŞINDA SAHNEYE ÇIKTIM, BABAMIN ÇORAPLARINI GÖĞSÜME KOYUYORDUM”

“Fakir bir ailede büyüdüm. Okulu bıraktım çalışmaya başladım. Birinci dans ettiğimde sahneye çıkarken babamın çoraplarını göğsüme koyup çıktım. çabucak hemen 10 yaşımdaydım. Meskende o kadar hayli para lafı konuşuluyordu ki artık otomatik olarak beynine yerleşiyordu para kazanma durumu. Anne tarafım Selanik, baba tarafım ise Yunanistan Dedeağaçlı… Ben Kuştepe’de büyüdüm.”

“14 YAŞIMDA KONSOMATRİSLİK YAPTIM”

“İlk pavyona gittiğimde bir solistin gerisinde dans ediyordum” diyen Kınalı, “Uykun geliyor, erken yatmaya alışıksın lakin orada gece dörde kadar durmak zorundasın… daha sonra İkitelli’de bir yere gittik, ‘konsomatris olur musun’ dediler. Ne olduğunu bilmiyordum ‘deneyeyim’ dedim. ‘Ben içki içemem bana kola verin’ diye belirttim. Bir adamın yanına oturdum. Tanımıyorsun, çocuksun adam orada konuşuyor kederini anlatıyor. Ben de oturdum orada program izledim. Adam bana ‘sen beni dinliyor musun, ne dedim’ diye sordu. ‘Programı izle hayli güzel’ dedim. daha sonra bana yaşımı sordu ’18’im dedim. Aslında palavra söylemiş oldum” diye konuştu.

“BİR ADAM PARA TAKMAYA ÇALIŞIRKEN TACİZ ETTİ”

“Ben 14 yaşımda kendimi eğittim. Bir adam para takmaya çalışırken taciz etti. Başında şişe kırıp kaçtım. Bizim konutta daima alkol kokusu vardı. Babam çalışmamı istemiyordu. Annem ise ‘çalışıp konuta para getirecekler’ kederi. Babamın zaafı alkol olduğu için o yüzden susuyordu. Çok seviyordum babamı aşıktım ona… Okumamı hayli istiyordu fakat olmadı.”

“İBRAHİM TATLISES PROGRAMA ÇIKMAM İÇİN ARADI”

İbo Show’a başlama kıssasını de anlatan Kınalı kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“İbo Show’a başlamadan evvel günde dokuz yerde sahne alıyor, âlâ de kazanıyordum. Ünlü olmak üzere bir arzum da yoktu. Bir gün telefon çaldı ‘İbo Show’a oryantal lazım’ dendi. Ne kadar para vereceklerini sordum. Stüdyoda seçme yaptılar. Dans ettikten daha sonra İbrahim Bey’i aradılar muahede sağlandı. Bir gün daha sonra aradılar muahedeyi iptal ettiklerini söylemiş olduler. Bir ay daha sonra yine çağırdılar. İbrahim Beyefendi aradı ‘gelmezsen ben gelip alacağım seni’ dedi. 6 yıl kadar birlikte çalıştık.”

“AJDA PEKKAN ‘PARANI TUT’ DİYE UYARDI”

“O mühlet zarfında konuşma yasağım vardı. Şöhret denen şeyden haberim yoktu. Ajda (Pekkan) Hanım bir gün kulisime geldi ‘Şöhret ateşten gömlektir kızım’ dedi. Senden istediğim ‘paranı tut, malvarlığı yap, ömrünü dizginle’ kelamlarıyla uyardı.”