Oppo’dan işten çıkarma açıklaması: Artan maliyetler kapasiteyi etkiledi

Trendio

Active member
CEMRE IŞIK KARACA

Oppo Türkiye işten çıkarmalarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, “Artan maliyetler hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde kimi işten çıkarmalar oldu” tabirleri kullanıldı.

Şirket açıklamasında işten çıkarma öne sürülen nedeni olarak artan hammadde fiyatlarını ve yedek kesim ıstırabına bağlı üretim yavaşlamasını işaret etti.

Açıklamada “Dünya genelinde devam eden hammadde ve yedek modül zahmeti ve buna bağlı fiyat artışları, Oppo mamüllerinin üretildiği İstanbul’daki fabrikanın da hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde kimi işten çıkarmalar oldu. Lakin Türkiye, Oppo için değerli bir pazar olmaya devam ediyor ve Oppo bu pazarda uzun vadede kalmayı planlıyor.” tabirlerine yer verildi.

500 kişiyi işten çıkardığı belirtilmişti

Geçtiğimiz günlerde Oppo’nun 500 kişiyi işten çıkarması gündeme gelmişti.

Oppo Türkiye’nin 500 kişiyi global kriz nedeni öne sürülerek işten çıkarıldığı argüman edilmişti. Tuzla’daki fabrika önünde işten çıkarılan personeller fabrika önünde aksiyon yaparak yaşanan durumu prostesto etmişlerdi.

50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’ye girmişti

Oppo, 2020 yılının sonunda yaklaşık 50 milyon yatırımla Türkiye’ye girme sonucu almıştı.

Tuzla’da kurulan tesiste test üretimleri de Mart 2021’de başlamıştı.

Oppo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou yatırım sonucunın akabinde Bloomberg HT’ye yaptığı özel açıklamada şirketin Türkiye’deki büyümesine paralel olarak bölgeye yatırım yapma sonucu alındığını belirtmişti.

Zhou, “Oppo, yerli topluma vermiş olduğu kelamın bir kesimi olarak bir müddetdir Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmayı düşünüyordu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle olumlu görüşmeler yaptıktan daha sonra, yatırım sonucu aldık.” diye konuşmuştu.