Özgür iradeyi yitirmenin dehşeti

EsraBetül

Member
Ruhsal dehşet tansiyon Escape Room’un (Ölümcül Labirent/2008) birinci kısmında Minos şirketi tüm yarışmacıları öldürmüştü. Geriye yalnızca Zoey ile Ben kalmıştı. Devam sineması The Escape Room : Tournament of Champions’ta (Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası/2020) gözünün önünde dört kişinin öldürüldüğünü nazarann Zoey (Taylor Russell) Minos’un ardında kimlerin olduğunu bulmayı saplantı haline getirmiştir. Ölümcül labirentten kurtardığı Ben’den (Logan Miller) yardım ister,iki genç bir arada New York’a masraf. Minos’un ölümcül odalarından sağ kurtulan Zoey ile Ben bu karanlık örgütten intikam almaya karar verirler. Devam kısmında Zoey ve Ben’in öç seyahatini izleriz. Birinci kısımdaki üzere bu kanlı oyunlar Chicago’da geçmez, bütün dünyaya yayılmıştır. “Pandemi başlayınca hepimiz ömürlerimizi etkileyen bir doğaüstü güç var mı sorusunu sormaya başladık. Özgür irademizle mi hareket ediyorduk yoksa hayatlarımıza tesir eden diğer bir güç mü vardı?” diyor yönetmen-senarist Adam Robitel.

Uçak korkusu olan Zoey, Ben’le bir arada karayolundan New York’a giderken gece kaldıkları otel odası apansız ölümcül bir labirente dönüşür. Minos onları bir daha bularak ölümcül oyuna dahil etmiştir. En küçük seçimlerini bile denetimi altına almıştır. Otel odasından daha sonra kendilerini New York metrosunun vagonunda bulan gençler burada kaçış odalarından kurtulmuş dört bireyle karşılaşırlar. Eski oyunların şampiyonlarına yaşadıklarını anlatan Zoey ile Ben’e kimse inanmaz.

Rahip Nathan (Thomas Cocquerel) hayatta kalma suçluluğu duyuyordur, Rachel (Holland Roden) fizikî acı hissetmez, toplumsal medya fenomeni Brianna (Indya Moore) seyahat blogcusudur, alfa erkek Thed (Carlito Olivero) Minos’tan nefret eder.

Ya ölürüz ya oynarız diyen şampiyonlar Minos’a karşı uğraşa başlarlar. Zoey her oyunun içinde temas ve bir hikaye olduğunu düşünmeye başlar. Vagonda elektirik akımından, arka deco şekli Illuminis Bankası’nda lazer ışınlarından, deniz feneri kumsalında kumların yutmasından, New York’ta asit yağmurundan kurtulmaya çalışırlar. Her oyunda herkes kendi cehenneminden geçer. Minos’u durduramazlarsa örgütün durmayacağını çok düzgün biliyorlardır.

Karakterlerin dinamiklerinden, üretim dizaynlarının gerçekçi manzarasından dolayı kaçış odaları hiç beklenmeyen yerlerde, bilmeceler umulmadık yerlerdedir. Altı genç kapana kısıldıkları yeni kaçış odalarından kurtulmak, ömürde kalabilmek için ellerinden geleni yapmaya mecburidir. Adam Robitel’in senaryosunu yazıp yönettiği, Taylor Russell, Logan Miller, Indya Moore, Holland Roden, Thomas Cocquerel, Isabella Fuhrman, Carlito Olivera’nın oynadığı ruhsal tansiyon The Escape Room: Champions of Tournament (Ölümcül Labirent: Şampiyonlar Turnuvası) bugün gösterime girdi.