Özgür bırakılan Yusuf Güney’den açıklama

EliteDizqn

Active member
Antalya Manavgat’taki orman yangınını söndürme çalışmalarına dayanak veren müzikçi Yusuf Güney, evvelki akşam Çardak Mahallesi Balamut mevkiinde, yangın söndürme süreci yapan orman memurları ile tartıştı.

Güney, tartışma esnasında otomobildeki ruhsatlı silahıyla havaya ateş açtı. Tabir verdikten daha sonra toplumsal medya hesabından paylaşım yapan Güney, birinci açıklamasında orman vazifelilerinin kendilerine sopalarla saldırdığını söylemiş oldu. Güney, yeni açıklamalar yaparak çektiği görüntülerle yaşanan olayı anlattı.

“YANAN YER İÇİN ‘BİZ BURAYI GÖZDEN ÇIKARDIK’ DİYORLAR”

“ARABANIN İÇİNDE SOPALARLA BİZE VURDULAR”

Peş peşe görüntüleri paylaşan Yusuf Güney, paylaşımına da şunları yazdı: “Yaklaşık 10-15 dönümlük bir ağaçlık alanı ellerimizle söndürmüştük yalnızca 5 dakikalarını alacak bir vakit zarfında kalan yeri söndürmeleri için rica ettim. Yalvardım iki tane tanker bulunmasına karşın söndürmediler dönüp bana ‘O elinizdeki tüplerle orayı söndürebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Salak mısınız? Bırakın biz orayı gözden çıkardık aslına bakarsanız yanmış başka taraflar orası da yansın’ diyen bu ahlaksızların yüzlerini unutmayın. Bu yansıyı verdim diye 10 kişi ellerine sopa alarak beni ve arkadaşımı darp ettiler. Canımızı kurtarmak için otomobilime koştum otomobilin tüm kapılarını açıp sopalarla bize vurmaya devam ettiler.”

“İLK KEZ SİLAHIMI YANIMA ALDIM, BAŞIMA BU GELDİ”

“Arkadaşımı yerde tekmelerlerken o anda bile hiç bir tehlike arz etmeden taşıma ruhsatlı silahımla havaya iki el ateş ettim. Nefsi müdafaa hakkımı kullanarak soruyorum size ormanın ortasında 10 kişi size sopalarla saldırsa ne reaksiyon verirdiniz? Silahımı yanıma aldım evet ne yapsaydım dağ bayır ormanları kundaklayan terörist dolu hayatımda birinci kez yanımda taşıma ihtiyacı duydum ve başıma bu geldi. Adamlar göz göre nazaran yansın diye bıraktılar koskoca yeşil ağaçlık alanı sonuna kadar hukuksal yollardan hakkımı arayacağım bunlar üzere ahlaksızları devletin kurumlarında istemiyoruz.”