Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme müracaatları başladı! 2021 Eş durumu tayin başvurusu nasıl yapılır?

Adanali

New member
Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme müracaatları başladı! 2021 Eş durumu tayin başvurusu nasıl yapılır? Öğretmenler için mazerete bağlı yer değiştirme müracaatları, 9 Ağustos Pazartesi günü prestijiyle başladı ve 13 Ağustos 2021 Cuma günü sona erecek.

Mazerete bağlı olarak yer değiştirme müracaatında bulunan öğretmenler, vilayet içi ve vilayetler ortası yer değiştirme imkanına sahip oluyor.

Öğretmenler sıhhat mazeretine bağlı yer değiştirme, aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme, can güvenliği mazeretine bağlı yer değiştirme, engellilik durumuna bakılırsa yer değiştirme ve öbür niçinlere bağlı yer değiştirme yapabiliyor.

Bu niçinlerden en sık kullanılanı ise eş durumu tayinleri olarak biliniyor. Tam da bu noktada eş durumu tayin başvurusu hakkında ayrıntılar araştırılıyor.

Pekala eş durumu tayin başvurusu nasıl yapılır? İşte 2021 eş durumu tayin ve mazerete bağlı yer değiştirme müracaatları ile ilgili detaylar…

HANGİ DURUMLARDA MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU YAPILABİLİR?

MEB tarafınca müracaatların bu yıl 9 Ağustos ve 13 Ağustos tarihleri aralığında yapılacağı duyuruldu.

Mazerete bağlı yer değiştirme talepleri farklı niçinlerle olabilmektedir ve bu niçinler şöyle sıralanmıştır:

• Sıhhat mazeretine bağlı yer değiştirme
  • Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme (Eş durumu)
  • Can güvenliği mazeretine bağlı yer değiştirme
  • Engellilik durumuna bakılırsa yer değiştirme
  • Öteki niçinlere bağlı yer değiştirme
EŞ DURUMU TAYİN BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Eş durumu tayin müracaat ile bir arada tüm mazerete bağlı yer değiştirme müracaatları ‘mebbis.meb.gov.tr’ yahut ‘personel.meb.gov.tr’ internet adreslerinden gerçekleştirecek.

Müracaat süreci ise şöyle ilerleyecek:

a) Müracaatlar, mazeretleri niçiniyle bakılırsav yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi açısından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler içinde 2 evreli olarak gerçekleşecek.

b) Birinci kademede, öğretmenler Elektronik Müracaat Formunu doldurarak mazeret durumuna bakılırsa atanmak istedikleri vilayet ve ilçeyi seçerek müracaat formunu onaylatacak.

c) 2. Etapta ise öğretmenlerin atanmak istedikleri vilayet ve ilçede alanlar prestijiyle öğretmen norm takımı boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi niçiniyle boşalması beklenen eğitim kurumlarının listesi ”personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır.

ç) Birinci kademede ön başvurusu onaylanan öğretmenler, tercih müracaatında atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih evvelarini de dikkate alarak müracaat formuna yazacaklar.

d) Tercih evresinde boşalması beklenen eğitim kurumu olarak ilan edilen; ama atamalar kararında bunlardan norm takımı boşalmayan eğitim kurumlarını yeğleyen öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacak.

e) Öğretmenler müracaat yapmadan evvel atamaya temel hizmet puanı ve hizmet müddetine dair ayrıntılarını denetim etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler müracaat ve atamalarına tesir edecek ayrıntılarını MEBBİS/şahsi Bilgiler Modülünden inceleyerek var ise eksik ayrıntılarını güncelletmekle sorumludur.

KİMLER EŞ DURUMU TAYİN MÜRACAATINDA BULUNABİLECEK?

1. Devlet memurluğu ve öğretmenlikte yahut yalnızca birinde adaylıkları kaldırılmamış olanlardan atandıkları yerde 30 Eylül 2021 tarihi prestijiyle bir yıllık çalışma mühletini doldurmuş durumda olanlar, aile birliği mazeretine bağlı olarak müracaatta bulunabilecektir.

2. Öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olup birinci atama, bir daha atama yahut kurumlar ortası bir daha atama yoluyla öğretmenliğe atananlardan atandıkları yerde 30 Eylül 2021 tarihi prestijiyle en az bir yıllık çalışma mühletini doldurmuş durumda olanlar, aile birliği mazeretine bağlı olarak müracaatta bulunabilecektir.

3. Eşi askerde olan öğretmenler, eşinin kamu işçisi olarak misyon yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

4. 360 gün sigortalılık mühletinin hesabında, 5510 sayılı Toplumsal Sigortalar ve Genel Sıhhat Sigortası Kanununun 4 üncü unsuru kapsamında geçen hizmet müddetlerinin tamamı birlikte değerlendirilecektir.

5. Eşleri sigortalı olarak çalışan öğretmenlerin yer değişikliği müracaatlarında, borçlanılmak kaydıyla askerlikte geçen mühletler ile fiyatsız doğum yahut analık müsaadesi müddetleri de sigortalı olarak geçirilen müddetler kapsamında değerlendirilecektir.

6. Öğretmenlerden;

a) Kendileri yahut eşleri yurt haricinde nazaranvli olanlar,

b) Eşleri süreksiz nazaranvli olanlar,

c) Eşleri isteğe bağlı sigortalı olanlar, yer değiştirme müracaatında bulunamayacaklardır.

MAZERETE BAĞLI ATAMA KILAVUZU