Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme 2022 müracaatları ne vakit? MEB tayin takvimi 2022

Adanali

New member
Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme 2022 müracaatları ne vakit? MEB tayin takvimi 2022 Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), mazerete bağlı yer değişikliği ataması isteyen öğretmenlerin müracaatlarını, her yıl devir başlarında alıyor.

Aile birliği, sıhhat durumu, can güvenliği, engellilik ve öteki niçinler belirtilerek öğretmenler yer değişikliği müracaatında bulunabiliyor.

MEB bünyesinde bakılırsav alan öğretmenlerin yarıyıl tatilinde mazerete bağlı yer değiştirme takvimi geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı.

Buna bakılırsa, 2022 Yarıyıl Tatili Mazerete Bağlı Yer Değiştirme müracaatları, 27 Aralık 2021 tarihinde başlayıp 3 Ocak 2022 tarihine kadar devam edecek.

Pekala, 2022 öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu nasıl yapılır? Mazerete bağlı yer değiştirme müracaat sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte 2022 MEB öğretmen tayin takvimi…

2022 ÖĞRETMEN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME MÜRACAAT TAKVİMİ

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), ”2022 Yarıyıl Tatili Mazerete Bağlı Yer Değiştirme” başvuruları, 27 Aralık 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 3 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 17:00’de sona erecek.

Tercihler ise 7-12 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak. Atamalar, 14 Ocak 2022 tarihinde, tebligat ve ilişik kesme süreçleri ise 21 Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılacak.

MÜRACAAT KAİDELERİ

MEB’in internet sitesi üzerinden yayınlanan “2022 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sıhhat, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Başka niçinlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu”na göre; 652 sayılı Kanun Kararında Kararnamenin Ek 4 üncü hususu kapsamında kontratlı öğretmen olarak nazaranv yapanlardan, ön müracaatın son günü olan 3 Ocak 2022 tarihine kadar üç yıllık çalışma müddetini tamamlayan ve öğretmen takımına atananlar müracaat yapabilecek.

Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Lakin müracaat yapıldıktan daha sonra hizmet puanlarına tesir edecek değişiklikler yansımayacak. ötürüsıyla adayların hizmet puanına tesir edecek değişiklikleri müracaat yapmadan evvel tamamlamaları gerekiyor.

Öteki yandan sıhhat durumu yahut can güvenliği mazeretiyle engellilik durumuna yahut başka niçinlere bağlı olarak başvurusu uygun görülen öğretmenlerin talebi halinde öğretmen olan eşleri de müracaatta bulunabilecek. Sıhhat durumu hariç olmak üzere, bakılırsav yerleri değiştirilenler üç yıl geçmeden atanma isteğinde bulunamayacak.

2022 ÖĞRETMEN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Müracaatlar, mazeretleri sebebiyle bakılırsav yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler içinde iki etaplı olarak alınacaktır.

Birinci etapta, öğretmenler ”Mebbis.meb.gov.tr” yahut ”personel.meb.gov.tr” adreslerindeki MEBBİS ‘Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Müracaat Formu’nu doldurarak mazeret durumuna nazaran atanmak istedikleri vilayet ve ilçeyi seçerek müracaat formunu onaylatacaktır.

İkinci etapta, öğretmenlerin atanmak istedikleri vilayet ve ilçede alanlar prestijiyle öğretmen norm takımı boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması mümkün eğitim kurumlarının listesi “personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır.

Birinci evrede başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih evvelarini dikkate alarak müracaat formuna yazacaklardır.

Tercih evresinde boşalması olası eğitim kurumu olarak ilan edilen; lakin atamalar kararında bunlardan norm takımı boşalmayan eğitim kurumlarını yeğleyen öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öğretmenler müracaat yapmadan evvel atamaya temel hizmet puanı ve hizmet müddetine ait ayrıntılarını denetim etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler müracaat ve atamalarına tesir edecek ayrıntılarını MEBBİS/şahsi Bilgiler Modülünden inceleyerek var ise eksik ayrıntılarını güncelletmekle sorumludur.