Öğrenciler için enerji sabit oranı: Hala bekliyorsunuz

Trendio

Active member
14.02.2023 16:41 itibariyle

Beş ay önce, trafik ışığı öğrenciler için bir defaya mahsus ödeme yapılacağını duyurdu. Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger, federal eyaletlerin sorumluluğunu görüyor. Ve öğrenciler beklemeye devam etmek zorunda.

Alica Peters eyaletten biraz yardım alabilir. Öğrenci pahalı Köln’de yaşıyor ve 30 metrekare için ısıtma dahil ayda 500 Euro’dan fazla kira ödüyor. Haftada 20 saatlik bir öğrenci işine rağmen, para onun için her zaman dardır.

David Zajonz

23 yaşındaki “Yeter artık” diyor. “Çoğu kiraya, kamu hizmetlerine ve bakkala gidiyor.” Enerji tedarikçiniz az önce elektrik fiyatını artırdı.

Tam olarak bu tür durumlar için, trafik ışığı koalisyonu Eylül ayında öğrencilere ve teknik okul öğrencilerine 200 avroluk bir enerji fiyatı sabit oranı vermeye karar verdi. Üçüncü yardım paketi açıklandığında ödeme “hızlı ve bürokratik olmayan” yapılmalıdır. Şimdi – beş aydan fazla bir süre sonra – Peters gibi öğrenciler hala parayı bekliyor.

“Bir engel daha”

Enerji sabit fiyatı başvurusu için yeni bir dijital uygulama platformu oluşturulmuştur. Etkilenenler, muhtemelen kendi üniversitelerinden aldıkları bir erişim koduyla oraya kaydolmalıdır.

Oradaki öğrencilerin çıkarlarını temsil eden Köln Spor Üniversitesi Genel Öğrenci Komitesi (AStA) bu yaklaşımı eleştiriyor: “Öğrenciler için başka bir engel oluşturuyor” diyor AStA başkanı Luca Beckmann-Metzner. “Başvuru yapmayan parayı alamıyor” Çalışanlar ve emekliler, ilgili enerji ödeneklerini başvuru olmaksızın otomatik olarak almışlardır.

öğrenci hayal kırıklığı

AStA başkanı, her halükarda, tek seferlik bir ödemenin öğrencilerin üzerindeki ağır yükün hakkını vermediğini söylüyor. Beckmann-Metzner, “Örneğin Ocak ayından bu yana kantinimizdeki yiyecekler önemli ölçüde daha pahalı hale geldi” diyor. Bu nedenle öğrenci temsilcileri, fiyat artışlarının sonuçlarını hafifletmek için kalıcı bir rahatlama çağrısında bulunuyorlar.

Şu anda, birçok öğrenci en azından bir kerelik enerji ödeneği alabilirse mutlu olur. Hayal kırıklığı yayıldı. Köln öğrencisi Alica Peters, devlet yardımından söz ederken hayal kırıklığına uğramış görünüyor: “Uzun sürebileceğini düşündüğüm için en başından beri buna güvenmedim.” 3,5 milyon öğrenci ve teknik öğrenci bir defaya mahsus ödemeye hak kazanır.

Ödeme “bu kış” mı?

İktidar koalisyonunda da zorlu ödeme konusunda kızgınlık var. Bundestag “taz” eğitim komitesi başkanı Yeşiller’den Kai Gehring, bu kadar uzun sürmesinin onu rahatsız ettiğini söyledi. Gehring bir “uygulama sorunu”ndan bahsediyor. Federal Meclis ve Federal Meclis, ödemeye Aralık ayında çoktan karar vermişti.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger şimdi federal eyaletleri trende görüyor. Yasaya göre, bunlar 16 ülkenin tamamında yasal dayanakların oluşturulması gereken ödemeden sorumludur.

Ülke çapındaki öğrencilerin paralarını tam olarak ne zaman alacakları belirsizliğini koruyor. Federal Eğitim Bakanlığı “Bu kış” dedi. Takvim kışı 19 Mart’ta sona eriyor.