Nord Stream 2: Schwesig, vakıf ve vergi dosyasıyla ilgili anlaşmazlık

Trendio

Active member
Durum: 05.03.2023 21:42

Ortaya çıkan bir vergi dosyası ve bu konuda hiçbir şey bilmediğini söyleyen bir başbakan: Kuzey Akım 2’yi mümkün kılacak temel üzerine tartışma asla bitmez. Schwesig kendini şu şekilde haklı çıkarıyor: Berlin’den rapor.

Mecklenburg-Batı Pomeranya Başbakanı Manuela Schwesig buna bağlı kalıyor: Kuzey Akım 2’nin tamamlanmasını sağlayacak temel hakkında ileri geri gidip gelirken, temel süreçler hakkında hiçbir şey bilmiyordu. SPD’li siyasetçi bunu vurguladı Berlin’den rapor. Vakıf, tartışmalı Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını ABD yaptırım tehdidine rağmen tamamlamak amacıyla 2021’in başlarında kuruldu.

Mecklenburg-Batı Pomeranya, SPD başbakanı Manuela Schwesig, “Bir başbakan vergi ve savcılık meselelerine karışmamalı.”

Berlin’den Rapor, 5 Mart 2023

“Bence bu doğru”

Spesifik olarak, şimdi soru, Schwesig’in vakıftan gelen bir vergi dosyasının bir vergi memuru tarafından imha edildiğini tam olarak ne zaman öğrendiği ve hatta memurun politikacılar tarafından bunu yapmaya teşvik edilip edilmediğidir. Ancak Schwesig şöyle diyor: Geçen hafta akşam “Cicero” gazetesinde bir makale keşfetti ve ardından “devlet maliye bakanı ve parti arkadaşı Heiko Geue’yi aradı ve ‘Bu nedir? Bunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum’ dedi” dedi. .

Ne Geue ne de soldan Adalet Bakanı Jacqueline Bernhardt onlara süreç hakkında bilgi vermedi. “Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum,” diye vurguladı Schwesig. “Bir başbakan vergi ve savcılık meselelerine karışmamalı ve bu da onu ilgilendirmez.”

Resmi makamlar üzerinde “etkisi yok”

Geue’nin sürdürdüğü vergi gizliliğinin arka planına karşı Schwesig, maliye bakanının görevden alınmasını gerekli görmüyor. “Vergi işlemlerine öylece müdahale edemem, o da öylece bilgi veremez.” Bu arada, Kuzey Akım 2 Vakfı’nın yönetim kurulu, bir basın toplantısında ve hukuk ve mali komitede ifade verebilmesi için Geue’yi vergi gizliliğinden tamamen muaf tuttu.

Sürecin kendisi – yani vergi belgelerinin Ribnitz-Damgarten vergi dairesi memuru tarafından yakılması – “uygunsuz” bir “bireysel suistimal” idi. Ancak Schwesig, “savcılık herhangi bir siyasi etki olmadığına karar verdi” diye vurguladı. Bu nedenle günlerdir burada ortaya atılan -vergi memurunun siyasi baskı nedeniyle böyle davrandığına dair- iddiaların hiçbiri doğru değil.”

Schwesig, Nord Stream 2 patronuyla ne görüştü?

Bir başka çekişme noktası: Bir vergi tarhiyatında vakıftan Rus devlet şirketi Gazprom’dan aldığı milyonlar tutarında hibe vergisi ödemesi istendi. Vakfın başkanı, Schwesig’in selefi Erwin Sellering, Schwesig’in Kuzey Akım 2 başkanı Matthias Warnig ile hediye vergisinin ödenmeyeceği konusunda anlaştığını iddia ediyor.

Schwesig bu temsile karşı çıktı Berlin’den rapor. Warnig ile sadece vakfın aldığı paranın iklim koruması için kullanılması gerektiğini tartıştı. Schwesig, “Ve bu söz konusu değil. Bu her zaman söylendi – örneğin eyalet parlamentosunda ve ardından kamuoyuna yapılan açıklamalarda” dedi. Arka plan: İklim koruma gibi hayır amaçlı kullanılan fonlar hibe vergisinden muaftır.