Nilüfer’de spor şöleni başladı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Nilüfer 20. Milletlerarası Spor Şenlikleri iki yıllık pandemi sürecinin akabinde görkemli bir açılış merasimiyle başladı. 19 Mayıs’a kadar devam edecek şenliklerde 20 bin öğrenci, 22 branşta düzenlenecek karşılaşmalarda gayret edecek.

Nilüfer, bir ay boyunca sporla şenlenecek, binlerce genç sporla gelen kardeşlik dostluk çatısı altında buluşacak.

Nilüfer Kaymakamlığı himayesinde, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 2001 yılından bu yana düzenlenen Nilüfer Milletlerarası Spor Şenlikleri bu yıl 20. kere binlerce öğrenciyi sporda buluşturuyor.

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kapsayacak biçimde yapılan dev tertip TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisiyle başladı. Merasime Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral, Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov, Nilüfer İlçe Jandarma Kumandanı Erdal Aktaş, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Arslan, okul idarecileri, öğretmenler ve epey sayıda öğrenci katıldı. Açılış merasimi, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’na Nilüfer Özel Eğitim Mesleksel Okulu öğrencileri de işaret lisanı ile eşlik etti.

Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, iki yıllık pandemi sürecinin akabinde Nilüfer’de dev bir spor aktifliğine konut sahibi yapmanın heyecanını yaşadıklarını söylemiş oldu. Lider Turgay Fazilet, bir ay sürecek olan şenlik kapsamında, 22 branşta yaklaşık 20 bin öğrencinin sporla buluşacağını vurguladı. Lider Turgay Fazilet, “Amacımız çocuklara sporu sevdirmek, onları centilmenlik ruhuyla buluşturmak. Ayrıyeten hem rekabeti, birebir vakitte dayanışmayı öğretmek de amaçlarımız içinde. Biz istiyoruz ki spor, her çocuğun hayatının bir modülü olsun. Zira spor çocuklarımıza her manada zindelik kazandıracak ve gelecekte sağlıklı bireyler olmalarını sağlayacaktır. Sağlıklı, aklı hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmek istiyoruz. özetlemek gerekirsesı Atatürk gençliğine yakışır bir centilmenlik ruhuyla, sizleri hem sporla, hem dayanışma ve kardeşlik hisleriyle buluşturmak istiyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da bu dev tertibin ortasında. Atatürk’ün emanetini devralan çocuk ve gençlerimizle bir arada kutlayacağız. Gerek Türkiye’den gerekse yurt haricinden gelen kardeş kentlerimizin ekipleri da şenliğimize basketbol branşında iştirak sağlayacaklar” dedi.

Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral da şenliklerin değerine dikkat çekti. Şenliğin hem çocuk birebir vakitte gençlere hitap ettiğini belirten Oral, “Öğrencilerimizin ömründe ve gelişmeninde spor kıymetli rol oynamaktadır. Bireyin her alanda muvaffakiyetini artıran spor sağlıklı vücuda sahip olmasını sağlar. Spor ve insan hayatı birbirinden ayrılamaz durumdadır. Bu şenlikler ülkeye örnek olacak biçimde organize edilirken memleketler arası boyutla öbür bir mana kazanıyor. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Düzenlenen aktifliğin genç ve çocuklar için değerine değinen Nilüfer İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de, “Bu şenlikler aracılığıyla öğrencilerimizin yarışını değil, kaynaşarak bir ortada olmasını sağlıyoruz. Spor Şenlikleri’nde 2001 yılından bu yana 500 bine yakın öğrenci farklı branşlarda gayret etti. Bu dev tertip, 20 yılda oluşturduğu kurumsal kültüre sahip oldu. Kendi marşı ve logosuyla biçimini oluşturan şenliklerimizin gelecekte de birebir heyecanla devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Çok sayıda öğrencinin tribünleri doldurduğu açılış merasiminde okulların yaptığı şovlar de ilgiyle izlendi. Özel Egeberk Anaokulu, Mualla Türkün Anaokulu, Alaaddinbey Özel Eğitim Meslek Okulu, Hasanağa Ortaokulu, Özel MBA Okulları, Doğanköy Şehit Yakup Kurt Ortaokulu, Nilüfer Belediyespor Kulübü cimnastikçileri ve Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun şovları büyük alkış aldı.

19 Mayıs’ta, kardeş kentlerin katılacağı spor müsabakaları ile sona erecek olan Nilüfer 20. Milletlerarası Spor Şenlikleri’nde 20 bin öğrenci, atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, eskrim, futbol, klâsik türk okçuluğu, hentbol, kros, masa tenisi, oryantiring, petank, plaj voleybolu, satranç, tenis, tırmanma, voleybol, yüzme branşlarında uğraş edecek.
Nilüfer 20. Milletlerarası Spor Şenliği’ne Almanya Hanau, Bosna Hersek Zavidoviçi, Bulgaristan Ardino, Kosova Peja, Macaristan Balatonfüred ve Romanya Braila ile yurt ortasından kardeş kentlerden gelecek gruplar da basketbol branşında iştirak sağlayacaklar. Şenlik kapsamında ayrıyeten klasik Uçurtma Şenliği de düzenlenecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı