Nevra Eker Güryel, J/70 Dünya Şampiyonası tarihinin birinci Türk bayan dümencisi oldu

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Katıldığı milletlerarası yarışlarda elde ettiği derecelerle Türk yelkenciliğini gururlandıran ve genç yelkencilerimiz için yeni ufuklar açan Eker Yelken Ekibi, J/70 Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden tek ekip oldu.

California Yacht Club’ın konut sahipliğinde düzenlenen ve 61 teknelik filonun yer aldığı yarışa Burak Zengin’in koçluğunda katılan kadroda; Nevra Eker Güryel, Tabiat Arıbaş, Kerem Özkan ve Burak Baran yer aldı. Eker Yelken Grubu, yarışı 37. sırada tamamladı.

Bu şampiyonaya birinci sefer katılan Eker Yelken Ekibi dümencisi Nevra Eker Güryel, bununla birlikte J/70 Dünya Şampiyonası tarihinin birinci Türk bayan dümencisi de oldu. Eker Süt Eserleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker Güryel, yarış daha sonrasındaki kanılarını şöyle aktardı:

“Organizasyon tarihine geçmek, benim için büyük bir onurdu”

“Eker Yelken Grubu, uzun vakittir saygın yarışlara katılan, memleketler arası yelken yarışlarında kıymetli muvaffakiyetler elde eden bir oluşum. Dümenci sıfatıyla kendileriyle birinci sefer müsabaka fırsatı buldum. Yarıştan evvel kimi çekincelerim olsa da kadro arkadaşlarım bana epeyce yardımcı oldular. Benim için harikulade ve epeyce öğretici bir deneyim oldu.

Bir Türk bayan dümenci olarak bu yarışın bir kesimi olmak gurur vericiydi. J/70 Dünya Şampiyonası tarihli birinci Türk bayan dümenci olmak ise büyük bir onurdu. Bana dayanak olan herkese fazlaca teşekkür ediyorum.

J/70 Dünya Şampiyonası, daha evvel deneyimlemediğim kadar kapsamlı bir yarıştı. Çeşitli ulusal yarışlarda yelkenci ya da dümenci olarak yer alsam da J/70 Dünya Şampiyonası’nda fazlaca farklı boyutta bir çaba ile karşılaştım. Öncelikle 61 ekiplik bir filoyla yarışmak apayrı bir dinamikti.

Hem fizikî tıpkı vakitte ruhsal olarak yarışın her saniyesinde 100’ünüz ile müsabakanız gerekiyor. Nitekim her saniyeniz fazlaca kritik. Yaptığınız minik bir yanılgı ya da milisaniyeler içerisinde aldığınız hakikat bir karar, tüm filo içerisindeki yerinizi dramatik biçimde değiştiriyor. Sonuç ne olursa olsun fazlaca keyifli bir müddetç yaşıyorsunuz. Eker Yelken Grubu olarak bu yarışta yer almaktan ve yarış boyunca sergilediğimiz performanstan gurur duyuyoruz.”

Eker Süt Eserleri, ülkemizi memleketler arası yelken yarışlarında temsil etmeye ve yelken sevgisini genç jenerasyonlara aktarmaya önümüzdeki periyotta de devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı