Necati Şaşmaz’ın ses kayıtları ortaya çıktı: Ben maalesef seçilmişim

EliteDizqn

Active member
Ekranlara bir daha dönüş hazırlığı yapan ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, 17 Mayıs’ta iki çocuğunun annesi Nagehan Kaşıkçı’dan boşandı. Boşanma etabında Nagehan Kaşıkçı, eşinin müridi olduğu tarikat ve mehdilik tezinin yuvalarını bozduğunu sav etti.

Halk TV muharriri İsmail Saymaz bugünkü ‘Hazret-i Polat Alemdar’ başlıklı yazısında Necati Şaşmaz ve Nagehan Kaşıkçı’nın boşanmasına niye olan Şaşmaz’ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik tezini ele aldı. Saymaz, ayrıyeten mahkeme evrakına sunulan Şaşmaz’ın, babasının kuzeni İrfan T. ile konuşmasının kayıtlarını paylaştı.

Saymaz’ın yazısı şöyleki;

‘Kurtlar Vadisi’ isimli televizyon dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, geçen 17 Mayıs’ta iki çocuğunun annesi olan Nagehan Kaşıkçı ile boşandı.

Doğrusu, iki yıldır aslına bakarsan başkaydılar.

Lakin bu ayrılığın bir karı-koca uyuşmazlığından epeyce farklı ve olağandışı niçinleri vardı.

Şaşmaz’ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik tezi, bu yuvayı çatırdattı.

Şaşmaz’ın babası Abdulkadir, Elazığ Harput merkezli bir Kadiri tekkesinin piri. Oğul Şaşmaz da bu tekkenin müridi. Kaşıkçı’nın tezine bakılırsa… Şaşmaz, sekiz yaşındaki oğlu A.N.’yi zikre gdolayıyor. A.N., tarikatın gelecekteki başkanı olarak görülüyor. Yaşlı müritler A.N.’ye “Ağabey” diye sesleniyor ve çocuğun elini öpüyor.

bu biçimdesi bir zikrin imgesi, İstanbul 2. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davası belgesine girdi. Kaşıkçı’nın çektiği görüntüde, ortalarında Necati Şaşmaz’ın da olduğu müritler zikir çekerken görülüyor. Zikri yöneten dede Şaşmaz ve küçük A.N. halkanın orta yerinde duruyor.

‘Ben seçilmişim İrfan abi!’

Necati Şaşmaz:
Tahminen de binsenelerdır peygamberden bu yana insanlardaki gönül bağı ile ruhsal bir şey yapıldı. Bulut üzere dedim ya, ruh modülü… Ondan bir modül aktarılarak bugünlere geldi. Bu ermiş beşerler ya da tasavvuf ocakları Budistlerde var, Yahudilerde de. Sufizm ya da gizemcilik bütün dinlerde var. Bunlar bize getirdiler tahminen. Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki İrfan abi. Onu alabilecek olan birisiyim ben. Anlatabildim mi? O gelen ruhu da alabilecek, o bilgiyi verebilecek… Ben bana verilenle onu birleştirip bir formül çözülmesi üzere olmuş olacak. Babamla konuşmam lazım.

İrfan T: Konuşacağın tek yanlışsız insan orada.

Şaşmaz: bu biçimde şeyleri hanıma anlattığım günün sabahı Becerikli aradı. “Hayırdır gardaş?” “Enteresan bir hayal gördüm. Söylemek istedim” dedi. “Sen bu biçimde yüksekte, devasa yüksekliktete bir yerdesin, miraç üzere bir yerdesin. Fakat bir sen oluyorsun, bir peygamber efendimiz oluyor” dedi.

Hazreti Muhammed’in yüzü oluyorum, bir ben oluyorum. Bir o oluyorum, bir o oluyorum. Ben olduğum vakit asker kıyafeti giymişim, havacı, asker kıyafeti, yüzbaşı. “Hayırdır?” dedim. “Ben hiç düş görmem. Görsem de hatırlamam. Peygamber efendimizi gördüm ve latifeli makalı her şeyde sendin” dedi.

İrfan T: Herkes bir şey düşünüyor. Mert olup söylemesine gerek var mı? Yok. Ben düşündüğüm şeyi örneğin anama anlatmam. aslına bakarsan yararı da olmaz. Fakat babaya sorman fazlaca farklı bir şey.

Şaşmaz: Gerekirse (Hazreti) İsmail üzere teslim olurum. “Al bıçağı” derim. Ben buna inanıyorum. Ya “Sen deccalsin lan” de, kes boğazımı. Ya da de ki: “Bunun yolunu göster.” Bunu yapacağım. Bu yola çıktım zira.

İrfan T: Bu yola itildin mi?

Şaşmaz: Nitekim o denli, itildim. Ben maalesef seçildim.

İrfan T: Ruhsal bir şey var ise ne olacak? O denli zannediyorsun lakin o denli değilse ne olacak? Bir psikologa görün.

Şaşmaz: İcatlar yapıyorum. Bu icatlar dünya için kıymetli icatlar. Dünya için değerli icatlar değil mi?