Necati Şaşmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte merak edilenler

EliteDizqn

Active member
AKP’ye yakınlığıyla bilinen Necati Şaşmaz, 2017 yılında verdiği bir röportajda, “Aktif siyasete girmeyi düşündünüz mü?” sorusuna şu cevabı verdi: “Siyasete giren bir sanatkarın halk nezdinde olumlu bir yanı kaldığını sanmıyorum. Zira halkın geneli tarafınca benimsenirken, sevilirken siyasete girdiğiniz vakit ‘Ben buralıyım’ demiş oluyorsunuz. Üyesi olduğunuz partiyi benimseyen var benimsemeyen var. Hal o denli olunca beni sevenleri, benimseyenleri istemli olarak ayrıştırmış olurum. Ülkeme kendi branşımda daha fazlaca hizmet edebileceğimi düşünüyorum.”

NECATİ ŞAŞMAZ ŞU AN NE İŞ YAPIYOR?

8 Mart 2022 tarihinde müzikçi Muazzez Ersoy ile bir ortaya gelen Necati Şaşmaz, muhabirlerin sorusu üzerine, “Şimdi müzikle ilgileniyorum, birkaç tane kesimim var geçmişten kalan, onları paylaşıyorum. Şayet Muazzez Hanım beğenirse, onun söylemesini isterim bir müziğimi. Kendim de seslendirmeye çalışacağım. Yazdığım, okuduğum senaryolar var, onlara da bakacağım” açıklamasında bulundu.

Emine Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, Necati Şaşmaz

NECATİ ŞAŞMAZ’IN HAYAT KISSASI

15 Aralık 1971 tarihinde Elazığ’da dünyaya geldi. Tam ismi Muhammed Necati Şaşmaz’dır ve aslen Zazadır. Raci Şaşmaz ve Zübeyr Şaşmaz isminde iki kardeşi vardır.

Gençlik yıllarını Ankara’da geçiren Necati Şaşmaz’ın asıl mesleği turizmcilik olarak biliniyor.

Eğitimini tamamladıktan daha sonra 6 yıl ABD’de yaşadı. ondan sonrasında hayatını Türkiye’de sürdüren ünlü oyuncu, Ankara’da sigorta acenteliği yaptı.

2000 yılında direktör Osman İmtihan ile tanıştı. Kendisine bir üretimin senaryo grubunda yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Oyunculuk teklifini kabul ederek ‘Kurtlar Vadisi’ projesine dahil oldu.

2003-2005 yılları içinde yayınlanan ‘Kurtlar Vadisi’ dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakteriyle başrol oynadı. Dizinin birinci iki döneminin senaristliğini kardeşi Raci Şaşmaz yazdı. Ayrıyeten dizide yalnızca bir kısım görünene ‘Ali Candan’ karakterini Raci Şaşmaz oynadı.

2007-2016 yılları içinde bu kere imalcisi olduğu ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakterini oynamaya devam eden Necati Şaşmaz; ‘Kurtlar Vadisi Irak’, ‘Kurtlar Vadisi Filistin’, ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ sinema sinemalarını çekti ve başrol oynadı.

2022 yılında müzik dünyasına atıldı, kelamlarını yazdığı müzikleri seslendireceğini ve anlaştığı birtakım müzikçilere vereceğini deklare etti.

ÖZEL HAYATI

1971 doğumlu olan Necati Şaşmaz, 2022 yılı prestijiyle 51 yaşında.

2001 yılında ABD’de Claire B. isimli bayanla evlendi ve birebir yıl boşandı. 2012-2021 yılları içinde müellif ve senarist Ömer Lütfi Mete’nin yeğeni Nagehan Kaşıkçı (d.1992) ile evli kaldı. Bu evliliğinden iki çocuğu oldu.

Necati Şaşmaz 1.78 metre uzunluğunda, 74 kilo ve yay burcu.

İçinde ilahi aşkı anlatan şiirlerinin de yer aldığı bir şiir kitabı bulunuyor.

Toplumsal paylaşım sitesi Instagram’da @necatisasmazm, Twitter’da @NecatiSasmaz kullanıcı ismiyle yer alıyor.

Nagehan Kaşıkçı ve Necati Şaşmaz / 12 Aralık 2012

NECATİ ŞAŞMAZ İLE NAGEHAN KAŞIKÇI niye BOŞANDI?

Necati Şaşmaz, 17 Mayıs 2021 tarihinde 9 yıldır evli olduğu Nagehan Kaşıkçı’dan boşandı. Boşanma basamağında Nagehan Kaşıkçı, eşinin müridi olduğu tarikat ve mehdilik tezinin yuvalarını bozduğunu sav etti.

Halk TV muharriri İsmail Saymaz, ‘Hazret-i Polat Alemdar’ başlıklı yazısında, Necati Şaşmaz ve Nagehan Kaşıkçı’nın boşanmasına niye olan Necati Şaşmaz’ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik argümanını ele aldı. Gazeteci Saymaz, ayrıyeten mahkeme evrakına sunulan Necati Şaşmaz’ın, babasının kuzeni İrfan T. ile konuşmasının kayıtlarını paylaştı.

İsmail Saymaz’ın 6 Eylül 2021 tarihindeki yazısı şu biçimde:

‘Kurtlar Vadisi’ isimli televizyon dizisinde ‘Polat Alemdar’ karakterini canlandıran ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, geçen 17 Mayıs’ta iki çocuğunun annesi olan Nagehan Kaşıkçı ile boşandı.

Doğrusu, iki yıldır aslına bakarsan başkaydılar.

Lakin bu ayrılığın bir karı-koca uyuşmazlığından epey farklı ve olağandışı niçinleri vardı.

Şaşmaz’ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik argümanı, bu yuvayı çatırdattı.

Şaşmaz’ın babası Abdulkadir, Elazığ Harput merkezli bir Kadiri tekkesinin piri. Oğul Şaşmaz da bu tekkenin müridi. Kaşıkçı’nın argümanına göre… Şaşmaz, sekiz yaşındaki oğlu A.N.’yi zikre gdolayıyor. A.N., tarikatın gelecekteki başkanı olarak görülüyor. Yaşlı müritler A.N.’ye “Ağabey” diye sesleniyor ve çocuğun elini öpüyor.

bu biçimdesi bir zikrin imgesi, İstanbul 2. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davası evrakına girdi. Kaşıkçı’nın çektiği görüntüde, ortalarında Necati Şaşmaz’ın da olduğu müritler zikir çekerken görülüyor. Zikri yöneten dede Şaşmaz ve küçük A.N. halkanın orta yerinde duruyor.

NECATİ ŞAŞMAZ DİZİLERİ

2003-2005 – Kurtlar Vadisi (Polat Alemdar)

2005 – Ekmek Teknesi (Konuk Oyuncu)

2006 – Mavi Hayal (Konuk Oyuncu)

2007 – Kurtlar Vadisi Terör (Polat Alemdar)

2007-2016 – Kurtlar Vadisi Pusu (Polat Alemdar)

2011 – Halil İbrahim Sofrası (Polat Alemdar) (Konuk Oyuncu)

2012 – Kurt Kanunu (Enver Paşa) (Konuk Oyuncu)

NECATİ ŞAŞMAZ SİNEMALARI

2006 – Kurtlar Vadisi Irak (Polat Alemdar)

2011 – Kurtlar Vadisi Filistin (Polat Alemdar)

2017 – Kurtlar Vadisi Vatan (Polat Alemdar)