Nagehan Alçı’dan kabineye ‘Ziya Selçuk’ reaksiyonu: Pes ettirenler utansın

EsraBetül

Member
Ulusal Eğitim Bakanlığı nazaranvinden istifa eden Ziya Selçuk’un, güç bir periyoda denk geldiğini ve fazlaca çaba ettiğini savunan Habertürk müellifi Nagehan Alçı, “Eğitimin öncelik sırasında birinci 5’e bile giremediği Türkiye’de kabinede, siyasette okulları açık tutmak için çabaladı. Lakin başaramadı. Ve en sonunda pes etti” diye yazdı.

“Kabinede ‘Okullar kapalı kalsın’ diye diye Ziya Selçuk’u pes ettirenler utansın… ” diyen Alçı, “Otelleri, cümbüş yerlerini, düğünleri, nişanları, kına gecelerini açık tutmak için okulları feda edenlerin ve bürokratik oligarşinin zaferidir Selçuk’un istifası…” kanısını lisana getirdi.

“HİÇ İNANCIM KALMADI”

“Şimdilik vakit var diye olumlu, hoş açıklamalar yapılıyor lakin benim okullar konusunda bu ülkeye hiç inancım kalmadı” diyen Alçı, şöyleki devam etti: Aylardır tam açılma yaşadık, yaşıyoruz lakin sanki bu hürlüğü okullar konusunda gösterebilecek miyiz? Amma paranoyak oldun Nagehan, yeni Bakan da açıklama yaptı, takvimi söylemiş oldu, yüz yüze eğitime dönmeyi istediği belirtti, daha ne istiyorsun, diyebilirsiniz fakat ben rahat değilim sevgili okurlar…

OKULLAR AÇILACAK MI, AÇILMAYACAK MI TARTIŞMASI

Siz bakmayın son günlerdeki ‘okullar açılacak’ havasına… çabucak hemen net bir plan ortaya konmuş değil. Benden duymuş olmayın, Bilim Heyetinde “12 yaş üzeri aşılanmadan açmayalım”dan tutun, “vakaları 5000’e düşürmeden açmayalım”a kadar çeşitli tezler bir daha dolaşıyor.

Sevgili okurlar, ağustos ayının ortasına yaklaştık. Kaldı Eylül ayına 19 gün. Delta varyantı niçiniyle dünyanın her yerinde hadise sayıları artıyor lakin artan hadise sayıları hiç bir ülkede olmayan bir tartışmayı bizim ülkemizde başlattı: Sayı yükselmeye devam ederse okullar açılacak mı, açılmayacak mı tartışması…

“BÖYLE BİR TARTIŞMA DÜNYADA YOK!”

Batı medyasının büyük bir kısmını pek dikkatli takip eden bir kardeşiniz olarak katiyetle size şunu söyleyebilirim: Batı dünyası bu denklemin yanlış olduğunu oldukçatan tespit etti. bu biçimde bir tartışma dünyada yok! Okulların hele birinci ve orta dereceli okulların pandemiye bağlı olarak açılıp açılmayacağına yönelik bir kuşku yok Avrupa’da.