Milan, üniversitenin önündeki çadırda uyuyan öğrenci: “Kiralar çok yüksek”

berkecan

New member
Milanolu bir öğrencinin özel protestosu: üniversitenin önündeki çadırda yüksek kiralara karşı

İle ilgili Andrew Picariello Yayınlanan 4 Mayıs 2023

Hızla İtalya’nın tarihini yazdı. Ilaria Lameraaslen Bergamo eyaletinden olan ve Çevre Mühendisliğine kayıtlı olan Milano Politeknik öğrencisi çadırda kamp kurdu için üniversiteye yakın karşı protesto pahalı kira Lombard başkentinde.

Milanolu bir öğrencinin özel protestosu: üniversitenin önündeki çadırda yüksek kiralara karşı

Öğrenci, şehirde çok sayıda daireyi ziyaret ettiğini, ancak 600 avronun altında ev bulamadığını bildirmişti. tarafından desteklenen Ilaria Lamera bu şekilde öğrenci temsili La Terna Sinisthorsa del Polimibu protestoyu düzenledi.

irade Halkın farkındalığını artırmak Milano bölgesinde birçok öğrencinin ve işyeri dışında çalışanın hayatını zorlaştıran yüksek kira trajedisi. Öğrenci mikrofonlardan anlattı. MilanoBugün.

Öğrenci: “Tek kişilik oda? Kimse 700/800 Euro’dan daha azını istemez

Val Seriana’da yaşadım ve her gün, aylarca, üniversiteye gidebilmek için toplu taşımada gidiş-dönüş 4 saat harcadım.diyen öğrenci, şunları ekledi:Ziyaret ettiğim evlerin sayısını kaybettim. Tek kişilik bir oda için artık kimse ayda 700/800 Euro’dan daha azını istemiyor, paylaşılan çiftler için fiyat ayda 350 Euro’ya düşebilir, ancak gerçekten harap durumdaki evlerde“.

Ilaria saklanmıyor, ailesi varlıklı ve büyük masrafı telafi etmekte hiç zorlanmayacak, ancak protesto ilkesel nedenlerle geliyor: “23 yaşında anne babanıza bağımlı olmaya zorlandığınızı fark etmek alçakgönüllü.. Ve mezun olduğunuzda bile durum değişmez çünkü en az 6 ay, en iyi ihtimalle ayda 500 Euro’ya bir staj için işe gitmeniz gerekeceğini bilirsiniz. Bu koşullar altında kendinizi nasıl bağımsız kılabilirsiniz?“.

Öğrenci ekliyor: “Yaz aylarında bir süpermarkette stajyer olarak kasiyer olarak çalıştım, Ayda 500 Euro karşılığında haftada 40 saat. Kirayı nasıl öderim? Kendimi nasıl korurum?“.

Protesto etme fikri

Ilaria, başını sokabileceği bir çatıya sahip olmak için annesinin ofisine taşınmayı da düşünmüştür. Sonra protesto fikri geldi: “Bir akşam Milano’da uyumak için bir çadırım olmasını çok isterdim diye düşündüm ve her şey o doğaçlama düşünceyle başladı. Protesto fikrimi önermek için La Terna Sinisttorsa’nın öğrenci temsilcisi Luca ile temasa geçtim ve hayretle muazzam bir destek buldumdedi.

Öğrenci, 7 Mayıs’a kadar o çadırda kalacak:Birçok Erasmus öğrencisinin de ilgisini çektik. yaşam maliyetinin Milano’dan bile yüksek olduğu şehirlerden gelmelerine rağmen, kendilerinin de şehirde kalacak yer bulmakta birçok sorunla karşılaştıklarını anlatan Dr.“, diyor.