Mersin Büyükşehir, Erkek Basketbol Takımı’nın Altyapı Seçmelerini Yaptı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönem Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) gayret edecek olan Gençlik ve Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı’nın Çamlıbel Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda altyapı seçmeleri yapıldı. Seçmelere spora ilgili toplam 180 çocuk başvurdu.

Ebeveynler ve çocukların heyecanı büyüktü

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin yaptığı seçmelere, 2004-2013 tarihleri içinde doğan spora ilgili çocuklar iştirak sağladı. Bu dönem Türkiye Basketbol Ligi’nde Harika Lig’e yükselme argümanıyla gayret edecek olan Erkek Basketbol Takımı’nın altyapı seçmelerine başvuran çocuklar büyük bir heyecan yaşadı. Aileleriyle bir arada seçmelerin yapıldığı salonun yolunu tutan çocukların birinci vakit içinderda ön kayıtları oluşturuldu. Akabinde alana alınan çocuklar, antrenörlerin yönlendirmeleriyle elemelere katıldı.

“Mersin’den sportmen çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü İdare Heyeti Üyesi ve Erkek Basketbol Grubu Şube Sorumlusu Ali Çekiç, Harika Lig yolunda çaba edecek olan kadronun altyapı seçmelerine başladıklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Kadromuz bu sene Türkiye Basketbol Ligi’nde oynayacak. Bu lig epeyce değerli bir lig. Muhteşem Lig’in bir alt düzeyi. ötürüsıyla bu üst yapıda oynayacak kadromuzun altyapısının epey sağlam olması gerekiyor. Bizim, Mersin’den sportmen ordusu, sportmen çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. ötürüsıyla bu gayeyle bir seçme düzenledik” dedi.

Mersinli gençlere yatırım yapmak istiyoruz”

Altyapı seçmelerinin bilgilerindan ve izlenecek süreçten de bahseden Çekiç, “2013 doğumlulardan 2004 doğumlulara kadar her nesilden gruplar oluşturacağız. ötürüsıyla yaklaşık 9 yaş kümesinde seçme düzenledik. Seçmelerimizde önünün açık olduğunu gördüğümüz yetenekli çocuklarımızı ekiplerimize yerleştireceğiz. Ama daha çabucak hemen hazır olmayan çocuklarımızı da spor okullarımıza alarak, onları da ileriki yıllar için yetiştirmeye çalışacağız. Biz, Mersinli gençlere yatırım yapmak istiyoruz. Buradan epey güzel oyuncular yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Başka yerleri de tercih edebilirdik ancak gönlümüz Büyükşehir’den yanaydı”

Seçmelere katılan 11 yaşındaki Mustafa Kemal Hadra’nın annesi Özge Özbayrak Hadra, çocuğunun basketbola bu sene ilgi duyduğunu belirtti. Kendisinin bir periyot atletizm yaptığını, eşinin ise diskçi olduğunu vurgulayan Hadra, “Spora olan yatkınlığı aslında aileden geliyor. Biraz daha erken başlatmak istedik fakat kendi hazır olmadığı için başlamadı. Bu yıl artık başlamak istedi. İlgisi epeyce. Çok seviyor. Aslında farklı branşlar da olabilir diye alternatif sunduk lakin bunu tercih etti. Biz de hürmet duyduk. Artık tabletimizden maçları izlemeye, favorileri olmaya başladı. Biz aslında birinci özel kulüp tercih etmeyi de düşünüyorduk. çabucak sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk, kayıtlarımızı yaptırdık. Artık hoş gidiyor. Mutluyuz da. Hocalarımız da elemelerin olduğunu, seçmelerin olduğunu söylemiş oldu. Biz de büyük bir heyecanla geldik. Öbür yerleri de tercih edebilirdik lakin gönlümüz Büyükşehir’den yanaydı. Allah müsaade verirse de burada ilerlemesini istiyorum” tabirlerine yer verdi.

“Basketbolcu olmak istiyorum”

2010 doğumlu 11 yaşındaki Mustafa Kemal Hadra, ilgi duyduğu için basketbola yöneldiğini belirterek, “Boyum uzun diye fazlaca istiyordum. Meskende topu sektire sektire âlâ de oynuyordum. Bizim meskenin orada pota vardı. Ona da atıyordum. O denli başladı. Bir tane arkadaşım var, onunla oynuyoruz. Bugün seçmeye katıldım. Basketbolcu olmak istiyorum. Hoş çalışacağım, yapacağım. Bundan daha sonra da başarabildiğim kadar devam edeceğim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı’na da seslenen 11 yaşındaki Hadra, “Vahap Seçer, sizi hayli seviyorum. Bu ilginizden dolayı size teşekkür ederim” diye konuştu.

“Hedefim A ekibine yükselmek”

Seçmelere katılan 17 yaşındaki Okyanus Çıplak, GSK Erkek Basketbol Takımı’nın muvaffakiyetlerini takip ettiğini belirterek, “Basketbola ilgim 3. sınıfta başladı. Üçüncü sınıftan beri izleye izleye başladım. daha sonra oynamaya başladım. Benim de maksadım A grubuna yükselmek, orada oynamak istiyorum. Amaçlarımı gerçekleştirmek için başvurdum” tabirlerine yer verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı