Mehmet Dinçerler’den ‘borç’ açıklaması: ‘Haksız prestij suikastı’

EliteDizqn

Active member
Uzun bir müddetdir Hadise ile beraberlik yaşayan iş insanı Mehmet Dinçler, ünlü müzikçiye teze göre 3 milyon TL’lik yüzükle evlilik teklifi etmişti. Düğün hazırlıklarına başladıkları konuşulan Dinçerler’in, son olarak aile şirketine ilişkin borçlardan dolayı davalık olduğu öne sürüldü. Hatta Dinçerler’in Hadise’ye aldığı yüzüğü hatırlatan alacaklı avukatı, “Yüzük alacağına borcunu ödesin. Alacaklılar ziyana uğratılıyor” sözlerini kullandı.

“HİÇBİR TİCARİ YÜKÜMLÜLÜĞÜM YOKKEN KEFİL OLDUM”

Hakkında çıkan haberlerden daha sonra Instagram hesabını kapatan Mehmet Dinçerler, Twitter hesabından yazılı bir açıklama yaptı.

Ünlü iş insanı, üzerine ilişkin borçları ösöylemiş olduğini söylemiş olduği açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Bu şiddetli süreçte bir kısım banka borçlarına ailesine ve soyadına karşı kendisini sorumlu hisseden her evlat üzere hiç bir ticari yükümlülüğüm olmamasına karşın maalesef kefil olmuştum. Bu sebeple borçların yapılandırılması için restoranın konkordato talebinde bulunması ile bir arada bir kısım kefaletlerimiz sebebiyle yatırımcılarımızı ve çalışanlarımızı müdafaa altına almak maksadıyla şirketimizi de 2019 yılında konkordato sürecine girmek zorunda kalmıştır.”

“BİR TANE DAHİ TAKİBE ALINAN BORCUM YOK”

“Ben şahsım ve şirketim olarak onaylanan bütün ödeme takvimine uymuş olup, bir tane dahi takibe alınmış borcum bulunmamaktadır. Ayrıyeten 2021 yılında şirketimin ve şahsımın kefaleti bulunan borçların (şahsım ve şirketimin borcu olmamasına rağmen) neredeyse hepsini kapattık. Haberlere mevzu olan ödenmeyen borçlarla yahut şirketle aile ilişkileri haricinde hiç bir vakit iştirakim olmamıştır.”

“ÜSTÜME DÜŞENİ YAPTIM, GELİNEN SÜREÇ ÜZÜCÜ”

“Ben bugüne kadar evlat olarak üstüme düşeni yaptığıma inanıyorum ve bundan daha sonra da ne gerekiyorsa yapacağım; yalnız şirketler büsbütün hukuksal kişiliktir ve kimsenin borcu kimseye bağlanmaz. Bugün gelinen süreç natürel ki üzücüdür. Bu üzücü olay üzerinden magazin üretmek ve haksız prestij suikastı yapmak eminim hiç bir ahlaka yakışmaz.”