MEB Özür Kümesi tayinleri 2021: Eş durumu atamaları ne vakit?

Adanali

New member
MEB Özür Kümesi tayinleri 2021: Eş durumu atamaları ne vakit? MEB bünyesinde çalışan öğretmenler için Özür Kümesi tayin müracaatlarına dair bilgiler belirtildi.

Bu kapsamda atama takvimi de yakından takip ediliyor. Merak edilenlerin başında gelen eş durumundan dolayı atama müracaatlarına dair ayrıntılar belirli oldu.

Evli olan ve eş durumu niçiniyle tayin isteyecek olanlar, eş atamaları ne vakit sorusunu araştırıyor.

İşte atama takvimi ve ayrıntılar…

ÖZÜR KÜMESİ ATAMA MÜRACAATLARI NE VAKİT?

Özür Kümesi atamaları, eş durumundan yahut yüksek lisans eğitimi niçiniyle yer değiştirmek isteyen öğretmenlerin tayinin çıkarılması durumudur.

Her İkisi de Bakanlığın Resmî Eğitim Kurumlarında Farklı Vilayetlerde Kontratlı Öğretmen Olarak nazaranv Yapan Eşlerin Aile beraberliğine Bağlı Yer Değiştirme Süreci için müracaatlar 10-14 Eylül 2021 tarihleri içinde kabul edilecek.

EŞ DURUMU ATAMA SONUÇLARI NE VAKİT?

Eş durumu öğretmen tayini atama sonuçları 17 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

EŞ DURUMU TAYİNİ MÜRACAATLARI NASIL YAPILIR?

Müracaatlar, mazeretleri sebebiyle misyon yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler içinde iki kademeli olarak alınacaktır.

Birinci evrede, öğretmenler Elektronik Müracaat Formunu doldurarak mazeret durumuna bakılırsa atanmak istedikleri vilayet ve ilçeyi seçerek müracaat formunu onaylatacaktır.

İkinci kademede, öğretmenlerin atanmak istedikleri vilayet ve ilçede alanlar prestijiyle öğretmen norm takımı boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması mümkün eğitim kurumlarının listesi “personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır

Birinci basamakta ön başvurusu onaylanan öğretmenler, tercih müracaatında atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih evvelarini de dikkate alarak müracaat formuna yazacaklardır.

Tercih etabında boşalması olası eğitim kurumu olarak ilan edilen; lakin atamalar kararında bunlardan norm takımı boşalmayan eğitim kurumlarını yeğleyen öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öğretmenler müracaat yapmadan evvel atamaya temel hizmet puanı ve hizmet mühletine ait ayrıntılarını denetim etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler müracaat ve atamalarına tesir edecek ayrıntılarını MEBBİS/şahsi Bilgiler Modülünden inceleyerek var ise eksik ayrıntılarını güncelletmekle sorumludur.