MEB misyondan ayrılma süreçleri 2021: İlişik kesme nasıl yapılır?

Adanali

New member
MEB misyondan ayrılma süreçleri 2021: İlişik kesme nasıl yapılır? İsteğe bağlı olarak vilayet içi tayin müracaatında bulunan öğretmenler, 8-14 Temmuz tarihleri içinde gerekli süreçlerini gerçekleştirdi.

Vilayet içi atama müracaat sonuçları geçtiğimiz günlerde Ulusal Eğitim Müdürlükleri tarafınca belirtildi. Atama sonuçlarını öğrenen öğretmenler nazaranvden ayrılma süreçlerine dair bilgileri araştırmaya başladı.

Pekala, İl içi nazaranvden ayrılma süreçleri ne vakit yapılacak? 2021 öğretmen vilayet içi ilişik kesme nasıl yapılır? İşte detaylar…

MEB VAZİFEDEN AYRILMA NE VAKİT?

Atama neticelerina göre tercih ettği eğitim kurumuna atanan öğretmenler 2 Ağustos 2021 tarihi prestijiyle vazifeden ayrılma süreçlerini gerçekleştirebilecek.

ÖĞRETMEN İLİŞİK KESME NASIL YAPILIR?

Kararnameniz okula gelecek (il yahut ilçe ulusal eğitim müdürlüğünden elden alınabilir.)

– Ayrıldığınız okul vazifeden ayrılma yazınızı yazacak.

– Ayrıldığınız okul 4 adet İşçi Nakil Bildirimi düzenleyecek:

a) Uzman öğretmenseniz işçi nakil bildirimine meslek basamağı olarak işletmeyi unutmayınız.

b) İşçi Nakil Bildirimlerini ayrıldığınız Okul Müdürü, Ulusal Eğitim Müdürlüğünden bir yetkili ve Mal Müdürlüğünden bir yetkili imzalayıp mühürleyecek.

c) İşçi Nakil Bildirimlerinden birer nüsha ayrıldığınız okul müdürlüğüne, Ulusal Eğitim Müdürlüğüne, Mal Müdürlüğüne ve nazaranve başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim edilecek.

Ayrıldığınız okul müdürü isterse şahsî evrakınızı bir üst yazıyla bir arada imza karşılığı, bakılırsave başlayacağınız okul müdürlüğüne teslim etmek üzere size teslim edebilir. Ya da 15 gün ortasında nazaranve başlayacağınız okula iadeli taahhütlü göndermek zorundadır, bakılırsave başlayacağınız okulun Şahsi Evrak İsteme Yazısı yazması kural değildir.

Yolluklarınızı ayrıldığınız okuldan almayı tercih edin. Bildiğim kadarıyla ve değişmediyse, yolluğunuzu ayrıldığınız okuldan alırsanız çabucak ödeme yapılıyormuş, bakılırsave başlayacağınız okuldan almak isterseniz ödeneği farklı olduğundan ödenek istenmesi gerekiyormuş ve gecikme yaşanabiliyormuş.

– Ayrıldığınız okulun bağlı olduğu Ulusal Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap çıkışınızı yaptırınız.

– Yeni okulunuzdan maaş hesabı için bilgi alarak ilgili şubeden hesap açma süreçlerini yaptırın.

– İşçi Nakil Bildiriminin bir nüshası ve size teslim edildiyse ferdî dosyanızla birlikte yeni okulunuzda misyonunuza başlayın.

– nazaranve başladığınız okulun bağlı olduğu Ulusal Eğitim Müdürlüğüne giderek sgk ve hitap girişinizi yaptırmayı unutmayınız.

MEB MİSYONDAN AYRILMA SÜREÇLERİ 2021

1. Okul müdürlüğü tarafınca yolluklu yahut yolluksuz hazırlanan üstte yazılı evrakları alır. (Ayrılma Yazısı hariç)

2. İşçi Nakil Bildirimlerini şube müdürü ve ilçe ulusal eğitim müdürüne götürerek imza ve mühür süreçlerini tamamlar.

3. İşçi Nakil Bildirimlerini imzalama süreci için malmüdürlüğüne gdolayır.

4. İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü Dayanak Hizmetleri kısmında SGK-KBS çıkış sürecini yapar.

5. Takviye Hizmetleri Şube Müdürlüğüne 2 adet işçi nakil bildirimi, 2 adet kararname, yolluk var ise 2 adet yolluk bildirimi ve 2 adet aile bildirim formu elden teslim edilir.

6. Atama kısmında 1 adet işçi nakil bildirimi ve 1 adet kararname ile MEBBİS ve HİTAP çıkış sürecini yapar. Evraklar özlük kısmına elden teslim edilir.