MEB DYK müracaat tarihleri 2021: Destekleme ve yetiştirme kursları müracaatları ne vakit, nasıl başvurulur?

Adanali

New member
MEB DYK müracaat tarihleri 2021: Destekleme ve yetiştirme kursları müracaatları ne vakit, nasıl başvurulur? Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) müracaatlarına ait Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafınca beklenen açıklama geldi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamada, 8. ve 12. sınıflar ile mezun öğrencileri kapsayan 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarının iş akışı paylaşıldı.

Bu gelişimin ardından ”MEB Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına müracaat tarihleri aşikâr oldu mu? DYK kimler katılabilir, nasıl başvurulur?” sorularının karşılıkları, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri tarafınca araştırma konusu oldu.

Peki Destekleme ve yetiştirme kursları müracaatları ne vakit? MEB DYK kimler katılabilir, müracaatlar nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI NEDİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında eğitim bakılırsan ve dayanağa muhtaçlık duyan öğrenciler için açılmış bir programdır.

Derslerden geri kalan öğrenciler bu kurslar aracılığıyla açıklarını kapatma imkanı bulmaktadır. Destekleme ve Yetiştirme Kursları fiyatsız olduğu üzere müfredata göre ilerlemektedir.

MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA MÜRACAAT TARİHLERİ BELİRLİ OLDU MU?

MEB tarafınca yapılan açıklamaya göre, 8. ve 12. sınıflar ile mezun öğrencileri yakından ilgilendiren 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarının iş takvimi belirli oldu.

tıpkı vakitte, kurs merkezi müracaatlarının alınması ve çabucak sonrasında onaylanması 16-19 Ağustos, öğretmen müracaatlarının alınması 20-23 Ağustos, öğrenci müracaatlarının alınması 24-30 Ağustos’ta, kurs sınıflarının oluşturulması ise 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri içinde yapılacak.

Destekleme ve yetiştirme kursları 6 Eylül 2021’de başlayıp 10 Haziran 2022’de tamamlanacak.

DYK MÜRACAAT NASIL YAPILIR?

Örgün eğitim öğrencilerine okuldan verilen EBA şifresi ile, e-kurs modülü üzerinden tercih ve müracaat süreçleri tamamlanabilir.

Açık öğretim öğrencileri örgün eğitim kurs merkezlerine başvurmalıdır. Kursiyerler ise halk eğitim merkezleri müdürlüklerine, sınıf seviyeleri ya da diplomalarıyla müracaat yaparak kurs şifresi temin edebilir.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA KİMLER KATILABİLİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursuna;

• Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı, örgün ya da yaygın orta öğretim kurumlarından mezun olanlar
  • Mesleksel ve teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek liselerinden mezun olanlar
  • Açık Öğretim (Örgün ya da yaygın) orta okul öğrencileri
  • Genel ilköğretim programı uygulanan özel eğitim orta okulu öğrencileri (Görme Engelli, İşitme Engelli, Ortopedik, yavaşça Seviye Zihinsel Engelli)
  • İmam Hatip orta okulu öğrencileri
  • Örgün ve yaygın orta öğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler (Lise)
  • Mesleksel ve Teknik orta öğretim programı uygulanan özel eğitim meslek lisesi öğrencileri iştirak gösterebilirler.