Matrix Resurrections’ın üretim şirketinden Warner Bros.’a dava: ‘Sinemalardaki gösterim sabote edildi’

EliteDizqn

Active member
Geçen yıl izleyicilerle buluşan Matrix serisinin 4. sineması ‘Matrix Resurrections’ın üretim şirketi Village Roadshow, sinemanın sinemalardaki göskavramının sabote edildiğini sav ederek pazartesi günü Warner Bros.’a dava açtı. Dava stüdyonun, serinin gelecekteki uygulanabilirliği değerine HBO Max’i desteklemek için sinemanın gişesine taammüden ziyan vermekle suçluyor.

Beyazperde’nin aktardığı habere nazaran, “Matrix Resurrections”, bugüne kadar Amerika gişesinde sırf 148 milyon dolar hasılat elde etti. Warner Bros.’un Matrix serisinin dördüncü kısmı olan “The Matrix Resurrections”ı HBO Max’e koymadan evvel Village Roadshow’a danışmadığını ya da bildirimde bulunmadığını tez eden Village Roadshow, stüdyonun stratejisinin sadece “Matrix Resurrections”ın gişede baskın olmamasını sağlamakla kalmadığını, hem de tüm Matrix serisine de önemli ziyan verdiğini savunuyor.

‘FİLM HAKLARINDAN YOKSUN ETMEYE ÇALIŞTI’

Davada ayrıyeten, makûs gişe sonuçları niçiniyle Village Roadshow’un Warner Bros.’a kontrattan doğan zarurî ödemesini yapamadığı ve şirketin sinema üstündeki haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı açıklandı. Böylece Warner Bros.’un Village Roadshow’u “Charlie and the Chocolate Factory” ve “Edge of Tomorrow” da dahil olmak üzere başka sinemaların haklarından yoksun etmeye çalıştığını argüman edildi.

WARNER BROS.’TAN KARŞI DAVA

Warner Bros. da bir açıklama yaparak Village Roadshow’a karşı tahkim davası açtığını söylemiş oldu. Stüdyo, sözlerini kullandı.

Village Roadshow, mahkemeden Warner Bros.’un mutabakatını ihlal ettiğine dair bir beyan istedi. Şirket, tahkim muahedesinin Village Roadshow’un mahkemede nakdî olmayan yardım istemesini engellemediğini savundu.