Maradona stadı taraftarlarla dolu

berkecan

New member
Napoli şampiyonluğu kutlamaları, şampiyonanın bu son gününde de devam etti. Spalletti: “İkinci bir düşünce yok”. Osimhen: “Gelecek için motiveyim”.

İle ilgili Valentina Mericio Yayınlanan 4 Haziran 2023

2022-2023 şampiyonası için geçerli olan Scudetto atama partisi Maradona stadına geldi. İtalyan şampiyonlar, Osimhen ve Simeone’nin belirleyici golleri sayesinde Sampdoria’yı kazandı. 19.15’ten itibaren tüm taraftarların kutlama yapması için şehrin çeşitli yerlerinde büyük ekranlar açıldı.

Napoli-Sampdoria’nın öne çıkan özellikleri: Fabio Quagliarella ve Fabio Maradona’nın gömleğine saygı

İtalya’nın şampiyonu Napoli ile Fabio Quagliarella’nın Sampdoria’sı arasındaki bu son lig maçı şimdi küme düştü birçok geri dönüş ve ayrıca özellikle önemli haraçlarla işaretlendi. Bunlar arasında sadece alkışlanan ve ayakta alkışlanan Sampdoria forveti Fabio Quagliarella’ya dikkat çekilebilir. Taktik düzeyde de büyük sürprizler olmadı çünkü maçlar hem Napoli hem de Sampdoria için belirlenmişti. Karşılaşmanın ilk golü ikinci yarıda 64. dakikada penaltıdan gelen Osimhen’den geldi. 85. dakikada Maradona patladı: Giovanni Simeone 2-0 golü attı ve bu vesileyle bir zamanlar Diego Armando Maradona’ya ait olan efsanevi gömleği çıkardı. Maç burada kapalı olarak tanımlanabilir: Ne de olsa Napoli’de asıl parti haftalar önce Udinese maçından sonra başladı.

Fincan mavi Napoli’ye sarılmış.
Bu süper kahramanlar formamızı onurlandırdılar ve Olympus’a getirdiler.

Hepinize kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim
🥹
♥

#Napul3 #NaplesCampione #NapoliSampdoria #NAPOLISCUDETTO pic.twitter.com/2UJNr4tA7X

— ~ Linú 3
💙
~ (@ArabaFenice1078) 4 Haziran 2023
Osimhen: “Şampiyonlar mümkün. Gelecek için motive oldum”

İlk konuşanlar arasında gelecekten emin olduğunu söyleyen gol kralı Victor Osimhen var: “Benim için, takım arkadaşlarım için, taraftarlar için harika. Biz bu şampiyonluğu hak ettik. Ve gelecek için çok motiveyim. Karar vermesi gereken başkan, ben akışa göre hareket edeceğim. Şampiyonlar? Bence bu mümkün, biz güçlüyüz ve başkan bunun olası bir hedef olduğunu söylediyse, bu gerçektir.” Teknik direktör Luciano Spalletti’yi övdü: O harika bir koç, harika bir adam ve bu harika sezonun mimarı. Sezonun en iyi menajeri ödülünü kazanmayı hak ediyor ve kendisine geleceği için en iyisini diliyorum” dedi.

Spalletti: “İkinci bir düşünce yok ama tezahürat yapmak için tribünlere gideceğim”

Hatta Napoli’nin teknik direktörü Luciano Spalletti söz aldı ve kararından geri dönmeyeceğini açıklayarak sadece yedek kulübesine veda etmesinden söz edebildi: “İkinci bir düşüncen yok, kendime karşı dürüst olmalıyım ve verdiğim karar, üzerinde düşündüğüm bir karar. Tribünlere gidip çocuklara tezahürat yapacağım, evde olsam bile her zaman yanlarında olacağım. Ve ben baykuş değilim. Bir sonraki teknik direktöre tavsiye veremem, herkes futbolu kendine göre görür. Ama ona bu adamlara güvenmesini söylerdim çünkü onlarda insan ve futbol kalitesi var.”

Taraftarlardan teknik direktör Spalletti’ye büyük alkış

Bu arada tüm Napoli şehri büyük bir kucaklaşmayla kucaklaştı. Oyuncular birer birer sahneye çıktı, ancak sıra teknik direktöre geldiğinde sahneye çıktı.o stadyum alkışlayarak cevap verdi: “Olè olè olè, Bay, Bay”, Maradona’da yankılanan taraftar korosudur. Luciano Spalletti daha sonra Başkan Aurelio De Laurentiis ile el sıkıştı.

Kvara ligdeki en iyi oyuncu

Gürcü Khvicha Kvaratskhelia, Serie A’nın en iyi futbolcusu seçildi. 2001 doğumlu forvet, imrenilen şampiyonluğu öptü ve takım arkadaşlarına teşekkür etti: “Onlar olmasaydı bu unvanı kazanamazdım. Bana yardım ettiler ve bana güvendiler, bu yüzden iyi uyum sağladım. Udinese ile en inanılmaz andı, bu kadar uzun bir aradan sonra Scudetto’yu kazandık. Ancak bu ilk adım ve gelecek sezon daha fazla memnuniyet elde etmek istiyoruz.”

Alessandro Siani’nin Maradona’ya saygı duruşu

Alessandro Siani de sahne aldı. Aktörün düşüncesi Diego Armando Maradona’ya gitti: “Tüm zamanların en iyi futbolcusu Diego Armando Maradona’ya saygılarımızı sunmayı unutamayız. Maradona ile tanışan herkes onun bekar bir adam olduğunu bilir ama bugün Diego Maradona’dayız ve etrafınızda 60.000 kişi var. Futbol cahiliydik ama bize kazanma fiilini öğretti” sözleri “Il Napolista” tarafından aktarıldı.