Lider Büyükkılıç, Devlet Tiyatrosunda ‘Hacı Bektaş’ Tiyatro Oyununu İzledi

EliteDizqn

Active member
Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatkarlarının Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahnelediği Hacı Bektaş’ın hayat öyküsünü anlatan tiyatro oyununu eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile bir arada izledi. Oyunu ilgiyle izleyen Büyükkılıç, İzmir Devlet Tiyatrosu sanatkarlarına teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Ankara’da yaptığı çalışmalar kararında kurulan Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda sahne alan, Remzi Özçelik’in kaleme aldığı Hacı Bektaş tiyatro oyunu tiyatroseverler tarafınca ağır ilgi görürken, Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç da oyunu eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ile birlikte izledi.

Oyun sonunda İzmir Devlet Tiyatrosu sanatkarlarına çiçek takdim eden Lider Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Kayseri Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bu biçimde hoş bir yapıtla Kayseri’yi buluşturdukları için teşekkür etti.

Anadolu kültüründe kıymetli bir yere sahip olan Bektaşiliğin temellerinin atıldığı tarihî süreci mevzu edinen oyunun Kayseri ile buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti lisana getiren Büyükkılıç, konuşmasında “Kayseri’mize güzel geldiniz, onur verdiniz. Ben de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu bir tabip olarak sizlere Kayseri’mize beğenilen geldiniz diyorum. Gönül dostu Hacı Bektaşi Veli Hazretlerini, Yunus Emre’yi, Taptuk Emre’yi, Hacı Bayram-ı Veli’yi özetlemek gerekirsesı Allah dostlarının burada zikredilmiş olması ve bizi bu biçimde hoş bir yapıtla buluşturmuş olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

Tiyatro oyunu sonunda Lider Büyükkılıç, tiyatroseverlerle hatıra fotoğrafı çektirirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de oyunu izleyen tiyatro severlere kolonya ve dezenfektan armağan etti.

Lider Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile daire liderleri da tiyatroyu izleyenler içinde yer aldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı