Lider Büyükakın, Kocaeli Yüzme Kulübü’nün 21. yılını kutladı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediyesi’nin Yavuz Sultan Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzu ve spor merkezini ziyaret etti. Kocaeli Yüzme Kulübü’nün 21. yılını kutlayıp, pasta kesen Lider Büyükakın, atlet çocuklara ve gençlere ağır ilgi gösterdi. Derince Belediye Lideri Zeki Aygün ve AK Parti İlçe Lideri Koray Merdan ile birlikte yüzme havuzunda verilen eğitim hakkında bilgi alan Lider Büyükakın, Kocaeli Yüzme Kulübü Lideri Işıl Bozca ile birlikte atlet aileleriyle de sohbet etti. Ziyaret daha sonrası bir açıklama yapan Lider Büyükakın, “Kocaeli’de yüzme bilmeyen hiç bir çocuğumuzun kalmasını istemiyoruz. Bu niçinle yüzme havuzlarımızın imar edilmesine kıymet verirken, öteki bir taraftan da Körfezimizde su sporlarının gelişmesi ve şampiyonlarının yapılması için gereken her türlü adımı atıyoruz” dedi.

“ONLARIN DÜNYASINDA YER ALMAK BİZİ KEYİFLİ EDİYOR”
Yaklaşık bin sportmen ve kursiyere hizmet veren yüzme havuzunda, Kocaeli Yüzme Kulübü’nün 21. yılını kutlayan Lider Büyükakın, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin su sporlarına ilgisi bizlere büyük heyecan veriyor. Bu heyecana ortak olmak, nesillerimizle vakit geçirmek, onların dünyasında yer almak bizi de son derece keyifli ediyor” sözlerini sarf etti. Gençlerin en yükseği hedeflemesine, bu gayeye uygun çalışma disiplinine kavuşmasına dikkat çeken Lider Büyükakın, “Olimpiyatlar başta olmak üzere her alandaki müsabakalarda ülkemizi ve kentimizi temsil edecek gençlerimiz için bizlerde taşın altına elimizi koyuyoruz. Bugünden itibaren her atletimizin muvaffakiyetlerin ve olimpiyatların bir kesimi olmasını istiyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa biz de onu yapacağız” halinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİN YANINDA VE YAKININDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tüm dünyada kendinden kelam ettiren ve alkışlattıran başarılı atletlerin yetişmesi için kapsamlı bir biçimde çalıştıklarını da lisana getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bugün burada gördüğümüz, sporcularımızdaki güç oldu. Ailelerin ve eğitim veren değerli eğitmenlerimizin ahengi da buradaki atmosferi daha da hoş bir hale getiriyor. Yüzme havuzumuzda başarma isteğini ve gücünü de yakından hissettim. Gençlerimizin gözlerindeki başarma ve olimpiyatlara katılma dileğini epey önemsiyorum. İnşallah arzuladıkları her şeye kavuşurlar. Büyükşehir Belediyesi olarak her daim gençlerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.

BOZCA, “ADETA SPORTMEN FABRİKASI ÜZERE OLARAK ÇALIŞIYOR”
Kocaeli Yüzme Kulübü Lideri Işıl Bozca ise, “Bugüne kadar elli binden çok çocuğumuza ve gencimize yüzme öğrettik. Elli bir adet ulusal grup atletimizi yetiştirdik. Avrupa şampiyonluğunu vilayetimize getirdik. Her yaş gurubu için eğitim sistemimiz mevcut. Havuzumuz adeta atlet fabrikası üzere olarak çalışıyor. Yüzme sporunu tabana yaymak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yıl Kocaeli Yüzme Kulübü’nün kuruluşunun 21. yılını gururla kutluyoruz. Tahir Liderimizin bizle bir arada bu gurur günümüze ortak olması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Büyükşehir Belediye Liderimize kulübümüze ve spora verdiği takviyeden dolayı epey teşekkür ediyoruz. Liderimizin ne vakit gereksinim duyduğunuzda yanımızda olduğunu bilmek bize daha da güç katıyor. Biz üzerimize düşen nazaranvi yaparken amatör spor gruplarımıza Tahir Liderimizin takviyesi fazlaca değerlidir. Bir bayan kulüp lideri olarak bu vilayette gördüğüm takviyeyle bu nazaranvi yapmak nitekim epey hoş. Yalnız olmadığımızı bilmek gücünüze güç katıyor ve kazanan Türk gençliği oluyor” diyerek hislerini söz etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı