KYK yurt başvurusu 2021: Yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte kaideleri

Adanali

New member
KYK yurt başvurusu 2021: Yurt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte kaideleri YKS 2021 tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kayıt yaptırmaya hak kazandıkları üniversiteleri öğrenen adaylar, yurt müracaatlarına dair araştırmalara başladı.

Kent haricinde yahut konutuna uzak bir yerde üniversiteye gidecek olanlar, kalabilecekleri KYK yurtlarına ait bilgileri sorgularken, son dakika haberiyle yurt müracaatlarının başladığı duyuruldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni devir yurt müracaatlarının başladığını şu sözlerle deklare etti:

“Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına güzel gelecek, sefa getirecek.

Yurtlarımıza müracaatlar başladı…

Sağlıklı, inançlı, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden müracaat yapabilirsiniz.”

Kent haricinde üniversite okumaya gelecek olan öğrenciler, yurt başvurusu nasıl yapılır? sorusuna cevap arıyor. İşte KYK yurt müracaatlarına dair tüm merak edilenler…

KYK YURT MÜRACAATLARI BAŞLADI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni devir yurt müracaatlarının başladı. Müracaatlar 6 Eylül’de başlayıp 12 Eylül’de sona erecek.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları İmtihanına girerek birinci sefer bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile orta sınıf öğrencilerinin yurt müracaatları e-devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır.

MÜRACAATTA DİKKAT EDİLECEK KONULAR

1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan daha sonra cevaplayınız.
2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe muhalif beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız.
3.Kimliğiniz ile ilgili ayrıntıları, kimlik kartı / nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.
4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri başka kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden ayrıntıları tam ve hakikat olarak giriniz.
5.Başvuruda bulunduktan daha sonra müracaat bitim tarihine kadar detaylarınizde güncelleme yapabilirsiniz.

KYK YURT MÜRACAAT KOŞULLARI

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu kentin belediye hudutları haricinde ikamet etmesi (Sağlık Konseyi raporu ile %40 ve üzerinde pürüzü olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi tahsillerini Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet müdafaası altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli hatalar hariç, rastgele bir cürümden dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla mahpus cezası ile katılaşmış mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihindeki ve 3713 sayılı Terörle Çaba Kanunu ile 26/9/2004 tarihindeki ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Kısmı ile Dördüncü Kısımda düzenlenen cürümlerden karar altına alınmamış olması ve bu kabahatlerden haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum yahut öbür resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” yahut öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Milletlerarası öğrencilerin öğrenci evrakı, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet müsaadesi dokümanı ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Mecburî staj hariç taban fiyatın üzerinde fiyatla bir işte çalışmaması,

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya pürüz olacak düzeyde akıl ve ruh hastalığı yahut bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.

KYK YURT BAŞVURUSU EKRANI