Kredi Yurtlar Kurumu burs müracaatları ne vakit başlayacak? 2022 KYK burs müracaatları.. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden burs almak isteyen öğrenciler müracaatların başlayacağı tarihi öğrenmek istiyor.Öğrenciler mevzu hakkından araştırma yapmaya başladı.
Binlerce öğrenci KYK’nın burs ve kredi imkanından yararlanmak için bekliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında verilecek burs ve kredi müracaatları için geri sayım başladı.
Peki, 2022-2023 KYK burs müracaatları ne vakit başlayacak?
Başvurular ne vakit başlayacak?
2022-2023 eğitim öğretim yılı KYK burs müracaat tarihleri çabucak hemen netlik kazanmazken geçen yıl müracaatlar 5 Kasım ile 8 Kasım tarihleri içinde alınmıştı.Bu yılda kasım ayının başında müracaatların başlaması bekleniyor..
Burslarda öncelikli öğrenciler ise şu biçimde;
– Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
– Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
– Sıhhat şurası raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
– Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
– Lise ve dengi tahsillerini Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
– Lise ve dengi tahsillerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
– Amatör ulusal atlet olan öğrenciler
Binlerce öğrenci KYK’nın burs ve kredi imkanından yararlanmak için bekliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında verilecek burs ve kredi müracaatları için geri sayım başladı.
Peki, 2022-2023 KYK burs müracaatları ne vakit başlayacak?
Başvurular ne vakit başlayacak?
2022-2023 eğitim öğretim yılı KYK burs müracaat tarihleri çabucak hemen netlik kazanmazken geçen yıl müracaatlar 5 Kasım ile 8 Kasım tarihleri içinde alınmıştı.Bu yılda kasım ayının başında müracaatların başlaması bekleniyor..
Burslarda öncelikli öğrenciler ise şu biçimde;
– Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
– Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
– Sıhhat şurası raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
– Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
– Lise ve dengi tahsillerini Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
– Lise ve dengi tahsillerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
– Amatör ulusal atlet olan öğrenciler