Korona Günlükleri Kitap Oldu

EliteDizqn

Active member
Ümit Orman’ın otobiyografi kitabı “İnsan”, sadece bir ömrün değil, bayanca bir savaşın, mevte dahi baş tutmanın Ümitli öyküsü bu! Fikret Orman’ın ablası, otomotiv dünyasının bayan gücü Ümit Orman, hem kendi ilham veren kıssasını birebir vakitte ömrün, anılarının izini, ‘’İnsan’’ isimli kitabında sürüyor.

“Ruh hastalandı mı vücut iskeletten öteye gidemiyor.” Ümit Orman

Ümit Orman, korona günlerinde konutta geçirdiği vakti, ilham veren hayatını ve yaşadığı kuvvetlikleri “günlüğe” dökerek geçirdi; akabinde tüm Türkiye ile paylaşmak için kitaplaştırdı. İNSAN kitabını Orman, “kendi ile hesaplaşmak ve iç dökmek amacıyla” yazdığını söylüyor. O, erkek hükümran iş dünyasında bayan olarak gücünü gösterdi lakin bilmediği, hayatın ona şanssız sürprizler hazırladığıydı!

Mevtle hayat içinde gidip gelme

2003 yılında trafik kazası geçirdi, kırılmadık kemiği kalmadı, hatta yüzü asfaltta ezildi. On ameliyat boyunca yılmadı, yaşama tutundu zira ismi üstünde, o Ümit’ti. Orman ailesinin en yaramaz çocuğu, 11 Mart 2021’de günlük tutmaya başladığında yeniden kanser olduğundan habersizdi. Bu ona ikinci makûs sürprizdi…

Annesi kanser tedavisi görürken, Ümit’e de kanser teşhisi kondu; ana-kız iki hafta ortayla ameliyat oldu. Ümit bir daha pes etmedi zira kolay kolay yılmak ne tabiatında var ne de Laz damarında!

Ümit Orman’ın kendi biyografisini yazdığı “İNSAN”, raflarda.

A7 Kitap’tan yayımlanan,Ümit Orman’ın dönüşüm sürecini aktardığı İnsan, çoğumuzun bilmediği ya da görmediği detayları, keskin bir gözle anlatıyor. İnsan’da yalnızca kuvvetli bir bayanın zorluklarla dolu hikayesini değil, Türkiye’nin farklı devirleri ve yerleri ile kurulan arşiv niteliğindeki kontakları da bulacaksınız.

Kitaptan alıntılar:

11 MAYIS

“Kainatı niyetlerimizle, fikir kalıplarımızla dolduruyoruz ve kendi dünyamızı yaratıyoruz. Pekala, bu dünyada hatalı var mı? Natürel ki; hatalı biziz. Diğerlerini suçlamanın hiç bir manası yok. Huzuru bulamıyorsanız sakın diğerlerini suçlamayın, kendinize yeni bir sayfa açın.”

3 TEMMUZ

“Üç sefer vefatla burun buruna geldim. Sırasıyla onları da anlatacağım. Hatta yarın bir adedinin yıldönümü.”

23 EKİM

“4 Kasım’da, Fikret’in doğum gününde ikinci sefer kanser olduğumu ve kanserin sağ göğsümü ve sağ kol altımdaki lenf bezlerimi sardığını öğrendim! meğer bu mereti yenmek için 3 ay Phuket’te, özel bir kanser araştırma merkezinde kalmıştım ve Allah’ın her günü, göğsümdeki portumdan dünya kadar kanser ilaçları alıyordum. Aldığım derin yarayı annem yardımıyla atlattım.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı