Kontratlı öğretmen yer değiştirme müracaatları ne vakit? 2021 eş durumu tayin müracaat tarihleri

Adanali

New member
Kontratlı öğretmen yer değiştirme müracaatları ne vakit? 2021 eş durumu tayin müracaat tarihleri Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi eğitim kurumlarında kontratlı öğretmen olarak nazaranv yapan eşlerin aile beraberliğine bağlı vilayetler ortası yer değiştirme müracaatları hakkında açıklamada bulundu.

MEB, yaptığı açıklamada, kontratlı öğretmenlerin mazerete bağlı vilayetler ortası tayin talepleri için tarih verdi. Bu gelişimin akabinde her ikisi de kontratlı öğretmen olan eşler, ”Eş durumu tayin müracaatları ne vakit başlayacak?” sorusuna karşılık aramaya başladı.

Pekala kontratlı öğretmen yer değiştirme müracaatları ne vakit başlıyor? 2021 MEB eş durumu tayin sonuçları ne vakit açıklanacak? İşte MEBBİS yer değiştirme müracaat ekranı ve sonuç tarihi…

KONTRATLI ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME MÜRACAATLARI NE VAKİT?

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), bahse ait yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında her ikisi de kontratlı olarak bakılırsav yapan öğretmen eşlerin, aile beraberliğine bağlı olarak vilayetler ortası yer değiştirme süreçleri için 3-7 Eylül 2021 tarihleri içinde müracaatlar alınacak, atamalar 10 Eylül 2021 tarihinde sonuçlandırılacaktır.”

MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?

Müracaatta bulunabilmek için yer değiştirme süreçlerinin sonuçlanacağı 10 Eylül 2021 tarihi prestijiyle Bakanlığımız resmî eğitim kurumlarında 652 sayılı Kanun Kararında Kararnamenin ek 4 üncü unsuru kapsamında en az bir yıl kontratlı öğretmen olarak misyon yapılmış olması gerekmektedir.

Eşlerden birinin 10 Eylül 2021 tarihi prestijiyle üç yıllık çalışma müddetini tamamlayacak olması sebebine bağlı olarak öğretmen takımına atanacak olması durumunda her iki eş de bu kapsamda müracaatta bulunamayacaktır.

Her ikisi de 10 Eylül 2021 tarihi prestijiyle mukavele gereği bir yıl sözleşmelilik mühletini tamamlayan/tamamlayacak eşlerin, karşılıklı olarak yer değiştirme müracaatında bulunmaları mecburidir. Bu durumda olan eşlerden birinin müracaatta bulunmaması halinde öbür eşin başvurusu dikkate alınmayacaktır.

Askerlik ve doğum daha sonrası müsaade niçinlerine bağlı olarak mukavelesi feshedilen öğretmenlerden 30 Eylül 2021 tarihine kadar vazifesine başlayacağını belgelendirenler, başka koşulları da taşımaları kaydıyla bu kapsamda yer değiştirme müracaatında bulunabilecektir. Bu doğrultuda yer değişikliği yapılanlardan en geç 4 Ekim 2021 tarihine kadar misyonuna başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

KONTRATLI ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANIR?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya bakılırsa 3-7 Eylül 2021 tarihleri içinde müracaatları alınacak olan kontratlı öğretmen çiftlerin vilayetler ortası tayin taleplerine ait kıymetlendirme, 10 Eylül 2021 tarihinde sonuçlandırılacak ve duyurulacak.