Konserve Domates İle Lezzetli Çiğ Köfte

Ratatuy

Member
Konserve Domates İle Güzel Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller

• 500 gram çiğ köftelik bulgur – duru marka
  • 1 dilim kabuklu limon
  • 1 adet küçük soğan (Kalın rendele, suyunu sık)
  • 3 diş sarımsak (İnce rendele)
  • 2 kaşık acı biber salçası
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
  • 1 kavanoz konserve domates
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Tuz
Konserve Domates İle Hoş Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Bulgur, limon, soğan, sarımsak, baharatlar, yoğurt çiğ köfte yoğurma tepsisine alınır ve baharatlar bulgurla özlenene kadar yoğurur biçimde karıştırılır. Bu yapılan süreç baharatların ağır kokusunu ve lezzetini ortaya çıkarır.
  2. Fazla soğan çiğ köfteye acılık verir bu sebeple küçük ve suyu sıkılmış kullanıyorum. Limon üzerine yapışan bulgur temizlenerek tepsiden alınır atılır.
  3. çabucak sonrasında salçalar eklenerek yoğurma sürecine devam edilir. Salçalarla düzgünce özleşen bulgura konserve domates kaşık kaşık ek edilerek yoğurma sürecine devam edilir.
  4. Konserve domates bittiğinde köfte de son haline gelir. Lakin burada kullanılan bulgur epeyce kıymetli. Şayet bulgur daha su istiyor ise su eği ile yoğurmaya devam edilmeli. Düzgünce özleşen materyallere sıvı yağ ve nar ekşisi eklenir sonrasındasında sıkarak form verilir.
  5. Çiğ köfte sevenler bir de bu türlü denemeli diye öneriyorum yedikçe yediren mükemmel bir çiğ köfte.
Not: Duru çiğ köftelik bulgur ya da şok market anadolu marka bulguru öneriyorum. Tuz kullanması salçaya göre değişebilir. Benim salçalarım tuzlu olduğu için ben hiç kullanmıyorum. Daha lavaşa sürülebilen bir kıvam isteniyorsa en son yağ ve su oranı arttırılabilir. Deneyenlere afiyet olsun.

Konserve Domates İle Lezzetli Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı