Kocaeli Rallisi güçlü geçecek

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Büyükşehir’in takviyesiyle bu yıl 38’incisi yapılacak Kocaeli Rallisi, 2021 yılının birinci toprak pist yarışı olacağından şiddetli uğraşlara sahne olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda 38’incisi düzenlenecek olan Kocaeli Rallisi, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde 7 etapta yapılacak. 73 araba ve 146 atletin katılacağı Kocaeli Rallisini vatandaşlar da takip edebilecek.

TÜRKİYE RALLİ ŞAMPİYONASI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası 5. yarışı olan ve hem de Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Şevki Gökerman Ralli Kupası’na da puan veren 38. Kocaeli Rallisi, 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde Kocaeli’nde yapılacak. 7 etapta yapılacak yarış, adrenalin tutkunlarının nefesini kesecek.

BASIN TOPLANTISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen, Kocaeli Araba Sporları Kulübü tarafınca Spor Toto, Evofone, 41 Burda AVM, TGI Fridays, Auto Club, Fora Takip ve Power APP tarafınca desteklenen tertibin tanıtımı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Lider Vekili Yaşar Çakmak, Türkiye Araba Sporları Federasyonu Lider Yardımcısı Onur Sürmeli, Kocaeli Araba Sporları Derneği Lideri Ceyhun Yalçın, Şampiyonada yarışacak atletlerden Hakan Gürel, Ümitcan Özdemir, Hasret Uludağ Gülcan ve Burak Çukurova katıldı.

“KOCAELİ SPORUN BAŞKENTİ”

Spor herkes içindir diyerek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, “Kocaeli endüstrinin değil, sporun başşehridir. 2020 ve 2021 senelerında spor tesisi üretimi ve bakımı için

yaklaşık 120 milyon TL harcadık. Bu yıllar içinde yani yaklaşık 20 ay ortasında

Darıca ilçemize 1800 kişi kapasiteli kapalı spor salonu kazandırdık. Milletlerarası birfazlaca tertibe konut sahipliği yaptık. Enduro şampiyonası, kick boks şampiyonası, tabiat sporları şenliği, açık su yüzme müsabakaları, tırmanma yarışları, Dünya Gençler Oryantiring Şampiyonası üzere biroldukça tertibe mesken sahipliği yaptık. Bugün ise kentimizde 38’incisi yapılacak Kocaeli Rallisi için bir ortadayız. 73 araba ve 146 atlet iki gün süren yarışlarda derece almak için yarışacak. Hepsine yarışlarda muvaffakiyetler diliyorum. Program yarın 11.00’da 41 AVM’den başlayacak. Tüm vatandaşlarımızı Kocaeli Rallisine davet ediyoruz” sözünü kullandı.

“KAZASIZ BİR YARIŞ DİLİYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Türkiye Araba Sporları Federasyonu Lider Yardımcısı Onur Sürmeli, “Kocaeli’nde yarışacak tüm atletlere muvaffakiyetler ve kazasız bir yarış diliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her vakit yanımızda olan bir belediye. Endüstrinin başşehri olan bir kent, sporun başşehri olmak için çalışıyor. Emeği geçen tüm yöneticilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“2 GÜN 7 ETAPTA YARIŞILACAK”

Kocaeli Araba Sporları Derneği Lideri Ceyhun Yalçın, “Yarışlarımız cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirilecek. Toplam 7 etapta atletlerimiz yarışacak. Hepsine kazasız bir yarış diliyorum. Çok kıymetli bir aktiflik ve yarış olacak. 1970 yılından bu yana yaptığımız yarışlarımıza bir yenisini eklemek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza hoş seyirler diliyorum’’ sözünü kullandı.

“ZORLU BİR YARIŞ BİZİ BEKLİYOR”

Kocaeli’nin kıymetli bir yarış olacağını söz eden ralli pilotu Burak Çukurova, “1 seniçin daha sonra toprak pistte yarışacağız. Kocaeli’nde yapılacak 38. Ralli. Benim Kocaeli’nde katıldığım 19. Rallim olacak. Kocaeli birinci kupamı aldığım yerdir. Bu yarışlar bizim için kıymetli. Şu an pilotlarda ve ekiplerde önderiz. Liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Kazasız bir biçimde yarışı tamamlamak ve puanımızı arttırmanın kaygısındayız. Rakiplerimiz kuvvetli, güçlü bir yarış bizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

CUMARTESİ BAŞLIYOR

Şampiyona, 13 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de 41 Burda AVM’deki start seremonisi ile başlayacak. Yarışa 73 grup 146 atlet, mekanik ve başka ögelerle bir arada 400 kişi iştirak sağlayacak. Gruplar rallinin birinci gününde Kulfallı, Çakmaklar ve Toylar özel etaplarını geçerek, saat 16.30’dan itibaren Ramada Plaza Hotel İzmit otoparkında birinci günü tamamlayacak.

FİNİŞ SEREMONİSİ VE ÖDÜL MERASİMİ İLE SON BULACAK

Rallinin ikinci günü olan 14 Kasım Pazar günü saat 10.30’da başlayacak ve gruplar bu sefer İsakçılar, Kulfallı, Çakmaklar, İsakçılar-2 etaplarında uğraş edecek. 2 gün boyunca 102,54 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 304,06 kilometrelik parkurda koşulacak 38. Kocaeli Rallisi, pazar günü saat 16.00’da 41 Burda Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek finiş seremonisi ve ödül merasimi ile son bulacak.

38. KOCAELİ RALLİSİ ÖNCESİNDE SON DURUM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 38. Kocaeli Rallisi öncesinde, pilotlar klasmanında BC Vision Motorsport grubundan Burak Çukurova, co-pilotlarda Gürkal Menderes, kadrolarda BC Vision Motorsport, markalarda ise Castrol Ford Team Türkiye önder durumda bulunuyor. 2021 Türkiye Historic Ralli Şampiyonası’nda Parkur Racing ekibinden Üstün Üstünkaya-Kerim Tar birinci sırada yer alırken, Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda ise Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç başkan oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı