Keyifli Eden Atıştırmalık

Ratatuy

Member
Keyifli Eden Atıştırmalık Tanımı İçin Materyaller

• 3 orta uzunluk patates
  • 3-4 kısım taze soğan yaprağı
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı kekik
  • 15-20 adet top peynir (Küp küp doğranmış kaşar peynirde olur.
  • 1 adet yumurta
Bulamak için

• 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kıtır ekmek (Evde bayatlayan ekmekleri biraz fırına atıp kuruyorum ve robottan geçiriyorum. bu cins tanımlarda kullanmak hoş oluyor daha biliyorum ortasında ne olduğunu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt
Kızartmak için

• Bol sıvı yağ
Keyifli Eden Atıştırmalık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Taze soğan kollarımızı ve dereotunu ince ince kıyalım. Patatesleri haşlayıp soğuyunca rendeleyelim.
  2. Üzerine dereotu ve soğanı ekleyelim. Baharatları ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım. Yumuşak bir hamur oluyor.
  3. Harcımızı 1 saat kadar dolaba kaldıralım.
  4. Dolapta 1 saat dinlenen harcımızı cevizden biraz daha büyük modüller alıp elimizde su yardımı ile açalım. İçine peynirimizi koyup bohça formunda kapatalım ve yuvarlayıp hal verelim.
  5. Yarım saat kadar bir daha dolaba atıp dinlendirelim. Bir kaba sütü ekleyelim. Diğer bir kaba un, tuz ve ekmek kıtırını alalım.
  6. Tenceremize bol sıvı yağı ekleyip ocağa alalım. Patates toplarımızı evvel süte daha sonra unlu harca bulayalım.
  7. Kızgın olan yağımıza atalım ve kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Çok hoş oluyor. İstediğiniz soslar ile servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun….
Keyifli Eden Atıştırmalık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı