Ratatuy
Member
Keyifli Eden Atıştırmalık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 orta uzunluk patates
- 3-4 kısım taze soğan yaprağı
- Çeyrek demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı kekik
- 15-20 adet top peynir (Küp küp doğranmış kaşar peynirde olur.
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı kıtır ekmek (Evde bayatlayan ekmekleri biraz fırına atıp kuruyorum ve robottan geçiriyorum. bu cins tanımlarda kullanmak hoş oluyor daha biliyorum ortasında ne olduğunu)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- Bol sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze soğan kollarımızı ve dereotunu ince ince kıyalım. Patatesleri haşlayıp soğuyunca rendeleyelim.
- Üzerine dereotu ve soğanı ekleyelim. Baharatları ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım. Yumuşak bir hamur oluyor.
- Harcımızı 1 saat kadar dolaba kaldıralım.
- Dolapta 1 saat dinlenen harcımızı cevizden biraz daha büyük modüller alıp elimizde su yardımı ile açalım. İçine peynirimizi koyup bohça formunda kapatalım ve yuvarlayıp hal verelim.
- Yarım saat kadar bir daha dolaba atıp dinlendirelim. Bir kaba sütü ekleyelim. Diğer bir kaba un, tuz ve ekmek kıtırını alalım.
- Tenceremize bol sıvı yağı ekleyip ocağa alalım. Patates toplarımızı evvel süte daha sonra unlu harca bulayalım.
- Kızgın olan yağımıza atalım ve kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Çok hoş oluyor. İstediğiniz soslar ile servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun….