Kerem Bürsin: Tuvalet temizledim, otoparkta uyudum

EliteDizqn

Active member
Kerem Bürsin, GAIN’de yayınlanan ‘Orda Rahat mısın?’ programına konuk oldu. Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, Amerika’daki hayatına ve Türkiye’deki mesleğine ait merak edilenlen soruları yanıtladı.

Babasının oyunculuk yapmak istediğinde “Tamamen kendi ayakların üzerinde duracaksın” söylemiş olduğini belirten Bürsin, mesleğinin en başlarında sürücülükten tuvalet paklığına, garsonluktan toplumsal medyaya kadar bir fazlaca farklı işte çalıştığını söylemiş oldu.

“SEÇMELERİNE KATILDIM ANCAK SEÇİLMEDİM”

Katıldığı programda soruları cevaplayan oyuncu Kerem Bürsin, Türkiye’ye geldikten 1,5 sene daha sonra birinci dizisine girdiğini belirtti. “Oyunculuk yapmak istiyor muyum, bunu becerebilecek miyim üzere hayatla ilgili sorularım vardı” diyen Bürsin, o devir Türkçesinin fazlaca makus olduğunu belirterek her pazar günü 2,5 saat boyunca oyuncu İhtilal Yakut’tan diksiyon dersi aldığını söylemiş oldu.

Bürsin, Harika Yüzyıl dizisi ve Çağan Irmak’ın bir projesi için seçmelere katıldığını fakat seçilemediğini, daha sonrasında Güneşi Beklerken dizisine katıldığını deklare etti.

“‘KENDİ AYAKLARIN ÜZERİNDE DURACAKSIN’ DEDİ”

Amerika’dayken hem oyunculuk birebir vakitte pazarlama alanında eğitim gördüğünü ve üniversiteden mezun olur olmaz pazarlama alanında epey düzgün bir teklif aldığını söyleyen ünlü oyuncu, “Babam iş için hazır hoş bir teklif varken onu değerlendirmemi istedi. Fakat ben oyuncu olmak istediğimi biliyordum” dedi. Bunun üzerine babasının, “Bunu yapmak istiyorsan tamam lakin büsbütün kendi ayakların üzerinde duracaksın” söylemiş olduğini anlattı.

“GARSONLUK YAPTIM, TUVALET TEMİZLEDİM”

O devirde 80 küsür seçmeye katıldığını ve yalnızca 2’sinden olumlu yanıt aldığını aktaran Bürsin, “Garsonluk yaptım, bir spor salonunun tuvaletlerini temizledim ve kirli havluları yıkadım, sürücülük yaptım. Bir de part time bir toplumsal medya firmasında çalışıyordum. Ortalarda seçmelere gidiyordum. O devir otoparkta uyuyordum” diye konuştu.

“İSMİMİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜM”

Amerika’da Türkçe isimle bölümde yer almanın sıkıntı olup olmadığına yönelik soru üzerine Bürsin, bir orta ismini ‘Owen Rush’ olarak değiştirmeyi düşündüğünü anlattı. “O dönemki kız arkadaşımın babası ünlü bir seslendirme sanatçısıydı” diyen Bürsin, “Bana en büyük pişmanlığının daha uygun bir yere gelebileceğini düşündüğü için ismini değiştirmek olduğunu söylemiş oldu ve ‘İsmini sakın değiştirme. İsim oyuncuyu yapmaz, oyuncu ismi yapar’ dedi. O cümleyi sevdim” dedi.