Kenan Özkan Ödüllere Doymuyor

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sıhhat Hizmetleri Dairesi’nde bakılırsav yapan ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sportmeni 40 yaşındaki özel ihtiyaçlı Kenan Özkan, 8-9 Ağustos’ta Adana’da gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Halter Türkiye Şampiyonası’nda 105 kilo kaldırarak 2’nci oldu.

Özkan, mükafata doymuyor

Kente gümüş madalya ile dönen Özkan’ın, halter, kürek çekme, dans ve tekerlekli sandalye koşusu üzere biroldukca kolda dereceleri bulunuyor. Ödüllere doymayan Özkan, dünya şampiyonluğunu hedeflediğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine sunduğu dayanaklar için teşekkürlerini lisana getirerek, “İmkan verdiler, imkansızı aştık” dedi. Özkan, gözünü diktiği 1’inciliği elde etmek için çalışmalara devam edecek.

“Amacım dünya şampiyonluğu”

Şampiyonada kazandığı 2’nciliğin sevincini yaşayan Kenan Özkan, şunları söylemiş oldu:

“Allah’ın müsaadesiyle, dediğimiz üzere biz iki sefer 3’üncü olduk. Artık de Adana Halter’de Türkiye 2’ncisi olduk. Şeytanın bacağına çelmeyi taktık ve 2’nciliği yakaladık. Allah’ın müsaadesiyle seneye de 1’incilikle dünya rekorunu kıracağız. Birinci kalkışta 90 kiloyu kaldırdım. İkinci kalkışta 100 kiloyu kaldırdım. Üçüncü kalkışta 105 kiloyu kaldırarak, Türkiye 2’nciliğini yakalamış oldum. Dansta da Türkiye 3’üncüsü oldum. Halterde de iki sefer Türkiye Şampiyonası’nda 3’üncü oldum. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Vahap Liderimize katkılarından dolayı epey teşekkür ederiz. Bize bu imkanı verdi, biz imkansızı başardık. Nitekim bize fazlaca imkan verdiler, biz de hakkını verdik. Allah müsaade verirse maksadım dünya şampiyonluğu.”

“Çok memnunuz ve gururluyuz”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sıhhat Hizmetleri Dairesi’nde vücut eğitimi öğretmeni olarak bakılırsav yapan ve Kenan Özkan’a 3 aylık hazırlık sürecinde takviyede bulunan Fatma Parıltı Yılmaz ise “Müsabakaya 12 vilayetten 34 atlet katıldı. 4’ü bayan 28’i erkek olmak üzere. Yarışmacıların her biri birbirinden hırslı ve azimliydi. Hepsi birbirini geçmek için değişik stratejiler uyguladı diyebilirim. Kenan Beyefendi birazcık heyecan yaptı. Motivasyonu kuvvetliydü. Beslenmesine dikkat ettik bu mühlet boyunca. Biliyorsunuz halter uzun vakit çalışmak ve emek sarf etmesi gereken bir spor branşı. Biz 3 aylık bir müddetde 105 kiloyu kaldırarak 2’nci olduk. Umarım ilerleyen devirlerde kendi rekorunu da kırarak 1’inciliği elde edecek. Çok memnunuz ve gururluyuz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı