Keçiören’de ATATÜRK Anısına Yüzme Şampiyonası

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Atatürk’ü Anma Ankara Küçükler Yüzme Şampiyonası’nda konuşan Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok , “Devletlerin ve milletlerin yazgısını değiştiren başkanlar vardır. Atatürk Türk milletinin yazgısını değiştiren bir kahramandır. bununla birlikte yirminci asrın başında dünyanın istikrarını ve tarihin akışını değiştiren bir başkandır.” dedi.

Keçiören Belediyesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde Etlik Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Tesisinde bugün başlayan ve 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde de devam edecek olan Atatürk’ü Anma Ankara Küçükler Yüzme Şampiyonası’nın açılışı Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok tarafınca yapıldı.

GENÇLERİMİZ BU ASRI TÜRKLERİN ASRI YAPACAK

Ankara’dan 11, 12, 13 yaş kümesi 499 atletin iştirakiyle düzenlenen anma şampiyonasının açılış konuşmasında atletleri tebrik eden Lider Altınok, “Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı, büyük başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında anmak için Türkiye Yüzme Federasyonumuzla birlikte şampiyona düzenliyoruz. Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu cennet modülü toprakları bırakan şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk, ‘Benim naçiz bedenim elbette bir gün toprak olacaktır lakin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ebediyen yaşayacaktır.’ demiştir. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devletini gençlerimize emanet etmiş, Türkiye’nin umudunun gençler olduğunu söylemiştir. Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlarına katılıyoruz. Atatürk de ‘Sporcunun; zeki, çevik ve bununla birlikte ahlaklısını severim’ diyor. İnşallah gençlerimiz 21’inci asırda ülkemizi Atatürk’ün belirlediği muasır medeniyetler düzeyine çıkaracak ve bu asrı Türklerin asrı yapacaktır. Şampiyonaya katılan tüm atletlerimize tüm çocuklarımızı tebrik ediyor ve muvaffakiyetler diliyorum. ” sözlerini kullandı.

Şampiyonanın açılışına Türkiye Yüzme Federasyonu Erkan Yalçın da katıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı