Kaspersky, zarurî uzaktan eğitim sırasında öğrencilerin performansını kıymetlendirdi

Mr.T

Administrator
Yetkili
Admin
Kaspersky’nin yakın tarihindeki “Covid periyodunda dijital eğitim” anketine nazaran, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinde pandemi niçiniyle uzaktan eğitime geçen çocukların yarısından fazlası yüz yüze eğitimi tercih ediyor. Türkiye’de bu oran 72 düzeyinde.

Araştırmaya göre Türkiye’deki öğrenciler uzaktan eğitim sırasında en epey akranlarıyla yüz yüze bağlantının eksikliğinden şikayet ettiler (72). İştirakçilerin birden fazla ekran karşısında epeyce fazla vakit harcamak zorunda kaldıkları (78) ve sıkça yaşanan teknik problemler yüzünden (44) çevrimiçi öğrenmeyi sevmediğini söz etti. Öğrencilerin 50’si uzaktan eğitimle dersi anlamanın çevrimdışı tahsile kıyasla daha güç olduğunu söylerken, 28’i uzaktan öğrenmeyi daha epeyce sevdiğini belirtti.

Pandemi sırasında uzaktan öğrenmeye geçiş çocuklar, ebeveynler ve öğretmenler açısından büyük zorlukları birlikteinde getirdi. Kaspersky Türkiye Pazarlama Müdürü Ünsal Yurdakonar, hususla ilgili olarak şunları söylemiş oldu: “Uzaktan eğitim büyük ihtimalle bir dereceye kadar yüz yüze eğitimin yerini almaya devam edecek. Araştırmamıza bakılırsa ebeveynler ve çocuklar çevrimdışı eğitimi tercih ediyor olsa da çeşitli dijital ve etkileşimli ögeleri eğitim sürecine dahil etmek, çocukların ve ebeveynlerinin yanı sıra öğretmenlerin de dijital okuryazarlık seviyelerini geliştirmeye ehemmiyet vermek gerekiyor.”

Türkiye’de çocukların uzaktan eğitimde en zorlandığı dersler matematik (48), fizik (40), kimya ve yabancı lisan oldu (28). Ebeveynlerin 76’sı pandemiden daha sonra bu öğrenme biçimine devam etmek istemediğini belirtirken, 62’si eğitim kalitesinde genel düşüşü ana dezavantaj olarak gördüğünü belirtti.

Gazeteci ve Eğitim Muharriri Abbas kuvvetli ise şu kelamları söz etti: “20 aydır devam eden uzaktan eğitim, öğrencilerde teknolojik bıkkınlık yaşatmaya başladı. Gelecekte eğitimin robot öğretmenlerle yapılması gündeme geliyor. Orta ve uzun vadede teknoloji bu istikamete evrilebilecek olsa da bu noktada tüm odağı dijitale vermeden eğitim ve öğretimin istikrarda tutulması büyük kıymet taşıyor. Bunun başarılamadığı noktada günde 7-8 saatten çok teknolojik aygıtlara maruz kalan öğrencilerde teknolojik bıkkınlık ve isteksizlik yaratacağı göz arkası edilmemeli. Uzaktan eğitim ömrümüze bu kadar girmişken 20 milyon öğrencinin bulunduğu ülkemizde de eğitim alanında siber güvenlik konusunda tedbirlerin alınması ve öğrenciler, ebeveynler ve öğretmenlerin eğitilmesi gerekiyor.”

Kaspersky, bilgisayar başında oyun oynarken, ders çalışırken yahut arkadaşlarla sohbet ederken çocuklarınızı çevrimiçi ortamda inançta tutmak için Kaspersky Safe Kids tahlilini sunuyor. Kaspersky Safe Kids, ebeveynlerin çocuklarının internette ne kadar vakit geçirdiğini tam olarak bilmesini sağlıyor ve uygunsuz içerikten koruyor. Ayrıyeten ebeveynler çocuklarının mevcut pozisyonunu nazaranbiliyor, bu da çocuğun okuldan meskene yalnız geldiği durumlarda hayli kullanışlı olabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı