Kapısına dayanıp darbetmişti: Oyuncu Hikaye Uslu’dan, müzikçi Çağatay Akman’a karşı müdafaa önlemi talebi

EliteDizqn

Active member
Konutunun önünde 23 Temmuz günü, saat 23.00 sıralarında, müzikçi Çağatay Akman ile yaşanan tartışma kararı darbedildiği tezinde bulunan Hikaye Uslu, bugün avukatı Mehmet Gençoğlu ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Aile Mahkemesi’ne müracaatta bulundu.

Avukat Gençoğlu tarafınca sunulan dilekçede, “Müvekkilimin şiddete uğrama tehlikesi bulunmaktadır. Müvekkilim, hayatış olduğu bu ruhsal şiddet ve fizikî şiddet kararında daha ağır bir şiddete uğramasına fırsat tanınmadan tez olarak davalı hakkında müdafaa önlemlerinin uygulanması gerekmektedir” denildi. Hikaye Uslu’nun işini yapamayacak derecede etkilendiği belirtilen dilekçede, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Bayana Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca Çağatay Akman’ın “tehdit, hakaret, aşağılama yahut küçük düşürmeyi içeren kelam ve davranışlarda bulunmaması, meskeninin olduğu binaya yaklaşmaması, Uslu’nun yakınlarına ve şahitlere yaklaşmaması, eşyalarına ziyan vermemesi, irtibat araçlarıyla rahatsız etmemesi” istendi. Darp olayıyla ilgili yürütülen soruşturma savcılığına da beyan dilekçesi sunan Uslu ve avukatı, adliye önündeki meydanda basın açıklaması yaptı.

“ŞİKAYETÇİYİM”

Hikaye Uslu, “Çağatay Akman isimli kişinin beni darbetmesinden dolayı açılan soruşturma, süreç devam ediyor. Çok fazla açıklama yapmak istemiyorum. Konutumun önüne gelip zilime basmasıyla başlayan tacizleri, hakaretleri… Ben daha sonra polisi aradım, daha sonra karakol… Eski bir birliktelik, uzun vakittir irtibat kurmuyorduk. niye bu türlü davrandığını bilmiyorum. Darp raporum var. Şikayetçiyim” dedi.

“KARŞILIK VERMEYE ÇALIŞIYOR LAKİN YETERSİZ KALIYOR”

Avukat Mehmet Gençoğlu ise “Müvekkilim arkadaşıyla otururken Çağatay, gelip zili çalıyor, yarım saat üzere bir süre aşağıda bekliyor. Müvekkilim gitmeyeceğini düşünerek aşağıya iniyor, gitmesini söylüyor. Lakin kişi tehdit, hakaret ve fizikî şiddetle karşılık veriyor. Olağan ki de yarım saat boyunca derin bir fizikî şiddet altında kalan müvekkilim karşılık vermeye çalışıyor lakin yetersiz kalıyor. Polise haber veriyor. Biz 6284 sayılı kanunu uyarınca muhafaza önlem sonucu için Aile Mahkemesi’ne başvurduk. hem de yürütülen soruşturma için de beyan dilekçesi sunduk. Ruhsal olarak derin bir hüzün içerisinde. Biz yalnızca hanımı değil, canlılara yönelik her türlü şiddetin karşısındayız” diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

23 Temmuz’da meydana gelen olayda argümana nazaran Çağatay Akman, eski sevgilisi Hikaye Uslu’nun Cihangir’deki konutunun önüne gitti. Apartmanın önünde bir süre bekleyen Akman, kapının önüne oturarak Hikaye Uslu’ya seslendi. Uslu ise yaklaşık yarım saat kapısının önünde oturarak bağıran Akman’ın yanına indi. Apartmanın önünde ikili içinde tartışma çıktı. Tartışma sırasında Çağatay Akman, Hikaye Uslu ve yanında bulunan arkadaşına saldırdı. İhbar üzerine olay yerine polis takımı sevk edildi. Polis takımları Çağatay Akman’ı tabiri alınmak üzere Karaköy Polis Merkezi’ne götürdü. Geceyi karakolda geçiren Akman, sabah özgür bırakıldı. Olay, güvenlik kamerasına da yansımıştı.