Kajun Baharatlı Akordiyon Patates

Ratatuy

Member
Kajun Baharatlı Akordiyon Patates Tanımı İçin Gereçler

• 6 tane ince kabuklu patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı kajun baharat
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz(fazla eklemeyin kajun baharat tuzlu)
  • Kimyon
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber
Kajun Baharatlı Akordiyon Patates Tanımı Yapılışı

1. Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayıp bıçakla derin kesikler atıyoruz ancak mutlaka büsbütün kesmiyoruz tabana hayli inmeden bırakıyoruz.
  2. Akabinde uygun bir kapta hazırladığımız baharat yağ ve tuzu karıştıralım.
  3. Parmaklarımızla patates dilimlerini yavaşça açarak fırçayla ortalarına sostan sürelim. (bu biraz vakit alıyor ????)
  4. Tüm patateslerin ortasını sosladıktan daha sonra kalan sosu patateslerin yüzebir daha büsbütün kaplayacak biçimde sürüp patatesleri fırın poşetine yerleştiriyoruz. Bu kademeyi çekmeyi unutmuşum ????.
  5. Poşetin üzerini yer yer delip 200 derece ısınmış fırında 30 dk kadar pişirdikten daha sonra fırın poşetinin üzerini açıp 15 dk da açık biçimde pişiriyoruz.
  6. Patateslerin pişmişliğini denetim edip fırından alalım.
  7. Servis etmedilk evvel tepside kalan yağı fırçayla üzerine sürmeyi unutmayın daha parlak ve lezzetli görünücektir.
Afiyet olsun????????.

Not:resimlerdende anlaşılacağı üzere tepsinin içerisinde sosladım çocuklu konut olunca fazlaca batırmayım etrafı diye????ben pişirme süremi kendi fırınıma göre verdim lakin siz bir dahade denetim etmeyi unutmayın farklılık gösterebilir. Umarım ayrıntılı anlatabilmişimdir. Denerseniz fotoğraflarınızı yorumlarınızı bekliyor olacağım????????.