Kadifekaleli çocuklara karne armağanı

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
İzmir Büyükşehir Belediyesi 150 öğrenciyi buz pateniyle tanıştırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi orta tatilde Kadifekaleli çocuklara karne ikramı verdi. Kadifekale Mercek Projesi kapsamında 150 çocuk buz pateni ile tanıştırıldı. Öğrenci velisi Tabibe Dimen “İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bu tıp yerlere götüremiyoruz. Buraya geleceğini öğrendiğinden beri çocuğum heyecandan uyuyamadı” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in kent hayatında fırsat eşitliği prensibi doğrultusunda Kadifekaleli çocuklar orta tatilde buz pateniyle tanıştırıldı. 9 ile 12 yaşları içindeki 150 çocuk, Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Toplumsal Projeler Şube Müdürlüğü tarafınca yürütülen Kadifekale Mercek Projesi kapsamında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki buz pistinde birinci kayma tecrübelerini yaşadı. Keyifli saatlerin akabinde buz pistinden çocuklar keyifli, veliler ise şad ayrıldı.

Kadifekale pilot bölge seçildi
Proje uyum grubundaki Sosyolog Dilan Demir, yaklaşık bir yıldır bu bölgede farklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda dezavantajlı bölgelere öncelik verdiğimiz için Kadifekale’yi pilot bölge olarak seçtik. Bayanlara ve çocuklara öncelik veriyoruz. Orta tatilde çocuklarımızı kent merkezindeki kültürel ve toplumsal etkinliklere dahil etmek için bu tıp tertipler yapıyoruz. Çocuklarımız buz pistini de fazlaca merak ediyorlardı. O niçinle buraya getirdik” diye konuştu.

“Çok eğlendik”
Öğrencilerden Ecrin Emel Yalçın, “Bugün epeyce eğlendik. Çok eğlenceli bir aktiflik. Daha evvel hiç buz pistine gelmedim. Çok eğlenceli dakikalar geçiriyorum” dedi. Azra Balın da daha evvel hiç kaymadığını, bu niçinle biraz zorlandığını ancak buz pistinde olmaktan memnunluk duyduğunu belirtti.

“Heyecandan uyuyamadı”
Öğrenci velisi Dilan Yalçın, “Çocuklar en azından buz patenini görmüş oldu. Belediyenin bu çeşit projeler geliştirmesi fazlaca güzel” dedi. Tabibe Dimen ise kızının heyecandan uyuyamadığını tabir ederek, “Bu tıp etkinliklerden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı maddi imkansızlıklardan dolayı bu çeşit yerlere götüremiyoruz. Buraya geleceğini öğrendiğinden beri çocuğum heyecandan uyuyamadı. Çok memnun olduk. Kızım birinci sefer bu biçimde bir aktiflikle tanıştı. Biz de onun heyecanını daima bir arada yaşıyoruz” dedi.

Hem bayanlara hem çocuklara yönelik eğitimler
Kadifekale Mercek Projesi kapsamında okula dayanak programı eğitici ve öğretici oyunlar tiyatro ve sinema gösterimleri, bayan takviye ve gelişim atölyeleri, seminerler, farkındalık çalışmaları, meslek edindirme ve maharet kursları düzenleniyor. Kollayıcı, geliştirici, önleyici, destekleyici sıhhat hizmetleri veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı