İzmir U19 Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası’na konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor

MoneyBall

Administrator
Yetkili
Admin
Dünya çapında kıymetli spor aktifliklerine konut sahipliği yapan İzmir’de 14-18 Eylül tarihleri içinde 19 Yaş Altı Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası düzenlenecek. Dikili’de 44 ülkeden 102 kadro 204 atletin buluşacağı şampiyonanın tanıtım toplantısında konuşan Lider Soyer, “İzmir’in dünyaya sunacağı daha epey şey var. Dünya şampiyonalarına talip olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir’in Dikili ilçesi daha evvel Tayland Phuket Adası, Portekiz Porto, Çin Nanjing, Meksika Acapulco’da yapılan 19 Yaş Yaş Altı Dünya Plaj Voleybol Şampyonası’na mesken sahipliği yapacak. 44 ülkeden 102 kadro 204 atletin buluşacağı U19 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası’nın tanıtımı Kültürpark’ta yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili Belediyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu, Milletlerarası Voleybol Federasyonu işbirliğiyle Southwest Sports (SWS) tarafınca yapılacak şampiyonanın tanıtımına İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Dikili Belediye Lideri Adil Kırgöz, İzmir Amatör Kulüpler Federasyonu Lideri Efkan Muhtar, eski ulusal sportmen SWS Tertip İdare Şurası Lideri Gürsel Yeşiltaş, Türkiye Voleybol Federasyonu İdare Şurası Üyesi Metin Mengüç, Milletlerarası Voleybol Federasyonu Teknik Delegesi Joep Van Lersel, Türkiye Voleybol Federasyonu İzmir Vilayet Temsilcisi Hakan Gürsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, grup oyuncuları, antrenörler ile sportmenler katıldı.

Soyer: “Çıtamız daha epeyce yükselecek”

Bu çeşit tertiplerin kent turizmini canlandırdığını belirten Lider Tunç Soyer, heyecanlı olduklarını söyleyerek “İzmir’in dünyaya sunacağı daha fazlaca şey var. Dünya şampiyonalarına talip olmaya devam edeceğiz. Zira bizim yüzlerce kilometre kıyımız var. Bu kıyılar voleybolda, futbolda muvaffakiyet kazanan çocuklarımızın çim alanlar ve salonlardan fazlaca daha fazla başarılı olmasının önü açılıyor. Zira plajda oynamak fazlaca güç, saha yahut salona benzemiyor. Çıtamız daha hayli yükselecek. Bundan kuşku duymuyorum. Gençlerimiz daha büyük başarılara imza atacaklar” dedi.

Türkiye’de örneği olmayan bir havuz yapacağız

Başkan Soyer İzmir’e büyük bir yüzme havuzu kazandıracaklarını belirterek şu biçimde konuştu: “Proje tamamlandı, ihale süreçlerine geldi. Büyük iş yapacağız. Büyük bir heyecanla daha fazlaca turnuvaya, tertibe, müsabakaya konut sahipliği yapmak istiyoruz fakat bu heves heyecan tesis yoksa havada kalır. İzmir’de kâfi tesis yok. Gereksinim fazlaca, bunun üzerine gideceğiz öteki dermanımız yok. Hem muvaffakiyet iste birebir vakitte tesis yapma, olmaz. Tesislerimizi çoğaltmak zorundayız. Çoğalttıkça daha hayli meyve toplayacağız.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Lideri Hakan Orhunbilge ise Bakan Soyer’in kelamını ettiği havuz hakkında bilgiler verdi. Orhunbilge, “Kemer’de yapacağımız tesis, ortasında hem olimpik, hem yarı olimpik tıpkı vakitte çırpınma havuzunun olduğu Türkiye’de örneği olmayan bir havuz” dedi.

Mengüç: “bu biçimde bir dünya şampiyonası da İzmir’e yakıştı”

Türkiye Voleybol Federasyonu İdare Şurası Üyesi Metin Mengüç, “İzmir’e her şey yakışır. bu biçimde bir dünya şampiyonası da İzmir’e yakışmıştır. Ben inanıyorum ki bu Türkiye’nin her tarafında plaj voleybolu en düzgün biçimde yapılmaktadır ancak İzmir bambaşka” dedi.

Kırgöz: “Daha da gelişecek”

Dikili Belediye Lideri Adil Kırgöz, “Çok heyecanlıyım, gururluyum, memnunum. Bu çeşit tertipleri Akdeniz kıyılarında görürdük. Ancak geldiğimiz noktada İzmir kıyıları de bu spora epeyce elverişli ve büyük bir potansiyele sahip. Tunç Liderimizin misyona gelmesiyle plaj sporları gelişiyor, daha da gelişecek” dedi.

Yeşiltaş: “Hedefimize hayli güzel biçimde yürüdüğümüzü gösteriyor”

Eski ulusal sportmen SWS Tertip İdare Şurası Lideri Gürsel Yeşiltaş, “Kentimizin yüzüncü yılında bu tertibi yapmanın gururunu yaşıyorum. Dikili’de en büyük tertipleri yapabileceğimiz iki tesise kavuştuk. Yüzlerce insan orada plaj voleybolu oynuyor. Gayemize epey yeterli biçimde yürüdüğümüzü gösteriyor” dedi.

Lersel: “Umuyorum Türkiye ekipleri başarılı sonuçlar alacak”

Uluslararası Voleybol Federasyonu Teknik Delegesi Joep Van Lersel, “Umuyorum Türkiye ekipleri başarılı sonuçlar alacak. Tertip esasen hoş olacak. Sakatlık olmayan bir şampiyona diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı